«Γκαλερί δραμάτων» στο Athenaeum

Η μουσική παράσταση του Γιώργου Πατεράκη με το String Theory Ensemble για 4 βραδιές

Ο ανατρεπτικός συνθέτης, πιανίστας και ποιητής Γιώργος Πατεράκης, “δημιουργός ιδιοφυής” όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Τύπος, χτυπάει ξανά με μια καυστική παράσταση-αποθέωση των ανθρώπινων δραμάτων.

Με την πολύ προσωπική σφραγίδα του και την ιδιοσυγκρασιακή ματιά του, ο Γιώργος Πατεράκης μας δίνει ραντεβού μαζί με το String Theory Ensemble και τους τακτικούς συνεργάτες του, για τέσσερις μοναδικές βραδιές στο Athenaeum (14, 15, 21 & 21 Φεβρουαρίου 2019), προκειμένου να μας ξεναγήσει στην ανανεωμένη του “Γκαλερί δραμάτων”.

Με φόντο διαχρονικές ιστορίες καθημερινής τρέλας, πέρα για πέρα όμως αληθινές και ανθρώπινες, ο Πατεράκης ξεδιπλώνει μέσα σε μια φαντασμαγορία αντιθέσεων, ένα ανακάτεμα μουσικών που κινείται μεταξύ δικών του πρωτότυπων συνθέσεων καθώς και διασκευών γνωστών τραγουδιών που ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει εκ νέου και τις παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό.

Πρόκειται για μια παράσταση-περιπλάνηση σε ακούσματα που έχουμε αγαπήσει με δεξιοτεχνικές στραβοτιμονιές στην κόψη των ειδών· από την κλασική μουσική στην τζαζ και το swing, από το καμπαρέ και το σαλούν, στις αθηναϊκές αυλές και τον βαλκανικό ορίζοντα. Μαζί με τον δημιουργό, 16 αμετανόητα νέοι μουσικοί καλλιτέχνες επί σκηνής, δίνουν ψυχή με την ερμηνεία τους σε αυτό το παλαβό και ανορθόδοξο μουσικό road-trip στις μουσικές του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το οπτικό υλικό που προβάλλεται στην παράσταση,  προέρχεται από το Αρχείο Προφορικής Ιστορίας Κυκλάδων, ενώ το μουσικό εγχείρημα συνολικά, προλογίζει την επερχόμενη κυκλοφορία του νέου προσωπικού δίσκου του Γιώργου Πατεράκη η οποία αναμένεται μέσα στη χρονιά.

 

Συντελεστές

Σχεδιασμός παράστασης, πρωτότυπες συνθέσεις, ιδέα: Γιώργος Πατεράκης.

Φωνητικό κουαρτέτο & soli: Εύα Λαύκα, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Λάρα Καλλίρη, Ελπινίκη Σαριπανίδου

Μέλη της Χορωδίας Φίλων String Theory Ensemble: Κατερίνα Γεβετζή, Ζωή Λάγγη, Φιλιππία Κοντογιαννακοπούλου, Λεονάρδος Μπατής, Γιώργος  Κασαβέτης, Μάκης Μαντάς

Οργανικό ensemble: Γιώργος Πατεράκης & Κατερίνα Γρηγοριάδου (πιάνο), Μαριαλένα Καραγιάννη (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Αλέξανδρος Κασαρτζής (βιολοντσέλο), Σπύρος Ηλιάδης (κιθάρα, μαντολίνο)

Αφηγητής: Αντώνης Τσιοτσιόπουλος

Τεχνικός ήχου: Γιάννης Σκανδάμης

Καλλιτεχνική διεύθυνση, παραγωγή: Media dell’ Arte

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.