Το Δημιουργικό εργαστήριο της Χριστίνας Μόραλη, η σχολή κεραμικής που έχει δημιουργήσει η ίδια εδώ και 8 χρόνια στο εργαστήριό της στον Άγιο Στέφανο, διοργανώνει κάθε χρόνο μια παρουσίαση-έκθεση της δουλειάς των μαθητών της. Η έκθεση Δωμάτια γυναικών είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με τη Χριστίνα Μόραλη.

Δωμάτια γυναικών

Ο τίτλος της έκθεσης αντλεί από τις προφορικές μαρτυρίες που υπάρχουν σχετικά με το κτίριο που στεγάζει σήμερα το TAF και αναφέρουν ότι κάποτε ίσως να χρησιμοποιούνταν ως φυλακές γυναικών. Ταυτόχρονα, παραπέμπει στις 12 γυναίκες της έκθεσης που μαθήτευσαν δίπλα στη -γυναίκα- δασκάλα τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ένα χώρο που διευθύνεται από γυναίκες.

Δωμάτια γυναικών

Ο φωτογράφος Γιάννης Μαθιουδάκης από την πρώτη μέρα των μαθημάτων κατέγραψε με τον φακό του τη διαδικασία. Το φωτογραφικό του υλικό εκτίθεται παράλληλα με τα 12 πορτραίτα των κεραμιστριών που δημιούργησε και τα οποία αποτυπώνουν τα συναισθήματα που ενέπνευσαν τις δημιουργούς.