Το «Adaptation Film Festival: Η Λογοτεχνία στον Κινηματογράφο» και το Ινστιτούτο Goethe παρουσιάζουν την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 στο Ινστιτούτο Goethe και ώρα 20.30, την προβολή της τελευταίας ταινίας της Ρόμι Σνάιντερ, «Η Περαστική του Σαν-Σουσί» (1982). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Η ταινία καταγράφει την περιπετειώδη ζωή, του διωγμένου από το χιτλερικό καθεστώς, Μαξ Μπομστέιν, που 30 χρόνια αργότερα σκοτώνει έναν πρώην ναζί. Μέσα στη γοητευτική ατμόσφαιρα της Μονμάρτης, λίγο πριν το σκοτεινό πέπλο του πολέμου καλύψει και πάλι την Ευρώπη, η ‘Ελσα Βίνερ, η περαστική του Σαν-Σουσί, μια Γερμανίδα κυνηγημένη από τη ναζιστική θηριωδία, θα αποτελέσει το υλικό με το οποίο ο συγγραφέας θα πλέξει μια ιστορία απόλυτης αφοσίωσης, με φόντο καθημερινούς και επώδυνους συμβιβασμούς.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Γυρισμένη το 1982 σε σκηνοθεσία του Ζακ Ρούφιο, η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Ζόζεφ Κέσελ (1936), με πρωταγωνιστές, τη μεγάλη Γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ και τον γνωστό Γάλλο ηθοποιό Μισέλ Πικολί.

Η Περαστική του Σαν-Σουσί

Σε συνεργασία με τη δράση «Petit Plan: Κινηματογράφος για Εφήβους», η ταινία θα προβληθεί και πρωινές ώρες, αποκλειστικά για Λύκεια της Αττικής.