Έκθεση φωτογραφίας, συναυλίες, εργαστήρια, δράσεις ανταλλαγής, μαθήματα εκμάθησης γλώσσας, ανοιχτές βραδιές για τους πολίτες και πολλές ακόμη δράσεις φιλοξενεί το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης έως την περίοδο των γιορτών. Δημιουργικές ομάδες της τοπικής κοινωνίας και συλλογικότητες που παρεμβαίνουν στη ζωή της πόλης μέσα από δράσεις για τον πολιτισμό, την κοινωνική ένταξη, την αλληλεγγύη και τον διαμοιρασμό της γνώσης και των αγαθών συνδημιουργούν ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

– Ομαδική έκθεση φωτογραφίας
What Is Home For You | Καθημερινά 3-18/12 18:00-20:00
Μια νέα έκθεση φωτογραφίας εγκαινιάζεται στις 3 Δεκεμβρίου 2016 στον κοινόχρηστο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, στις 18:00, από κατοίκους της Κυψέλης που αποτύπωσαν την έννοια του “σπιτιού” στο φακό.

Συμμετέχουν: Αδριανοπούλου Ζωή, Αζαδέλης Κυριάκος, Γάκη Αιμιλία, Γυαλίδου Κορίνα, Εγγλεζάκη Πέλα, Καβαλιεράτου Νεφέλη, Καφετζής Ιάσονας, Κουζουντζόγλου Οντέτ, Κουπόπουλος Κωνσταντίνος, Κούση Παυλίνα, Μαμαλάκης Στάθης, Μπούρας Αντώνης, Μπούρα Ήλια, Σακκάς Κώστας, Σαρίδη Άρια, Στραβοδήμου Μυρτώ, Σταυροπούλου Αθηνά, Ταγκοπούλου Κωνσταντίνα, Τάσση Μαρία, Χαρώνη Μαριάνθη
Επιμέλεια: Αντωνάκης, Κυριακή Αρκουλή, Εύα Παπαστεργίου

– Συναυλία
Dimitris Tasenas & the soul vibrators Live | 3/12 20:00
Aπό το rock n roll και τις 60’s ballads στο Psych Rock και το Garage. Για prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό.

– Εργαστήριο τυπωμάτων και πλακιδίων
Mοτίβα και σχέδια της Κυψέλης | 3 & 4/12 11:00-15:00
Από τις ομάδες Snehta Residensy & Focus on Fokiοnos
Οι Eleanor Lines και η Κatherine MacBride έρχονται στην Αγορά, στο πλαίσιο του προγράμματος Snehta residency, για να διδάξουν τους παρευρισκόμενους και να φτιάξουν μαζί τους τυπώματα με στάμπες και πλακάκια με πηλό, από μοτίβα και σχέδια κτιρίων και χώρων της Κυψέλης.

Εργαστήριο κατασκευών
Μαστορεύω ό,τι βρω | 4/12 15:00-18:00
Από την ομάδα Μ.Ο.Β
Οι επισκέπτες φτιάχνουν ξύλινες κατασκευές, μαθαίνοντας πώς από ένα κομμάτι ξύλο μπορεί να γίνει κάτι χρήσιμο και λειτουργικό. Οι κατασκευές θα προσφερθούν στο τέλος στο χώρο της Αγοράς. Φέρτε μαζί σας ένα εργαλείο (πριόνι ή σφυρί), ξύλα, παλέτες και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Εργαστήριο κατασκευής μωσαϊκού
Ας τα κάνουμε πλακάκια | 10/12 11:00-16:00 & 11/12 11:00-14:00
Από την ομάδα ΚΟΟΚΟΟ
Μεγάλοι και μικροί φτιάχνουν όλοι μαζί, ένα μωσαϊκό για τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και φέρνουν μαζί τους παλιά πλακάκια που δε χρειάζονται.

Αφήγηση παραμυθιών
Σκανταλιάρηδες καλικάντζαροι, παιχνιδιάρικα ξωτικά | 10/12 16:00-18:00 Από την ομάδα Παραμυθοκόρες
Οι Παραμυθοκόρες αφηγούνται παραμύθια και θρύλους με σκανταλιάρηδες καλικάντζαρους και πονηρά ξωτικά που βγαίνουν κάτω από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους. Μύθοι, ιστορίες και παραμύθια από τη λαϊκή προφορική παράδοση της Ελλάδας για το Δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και τα πλάσματα που εμφανίζονται τις μέρες εκείνες.

Βιωματικό Εργαστήριο
Ξένος ή Ξένιος και ποιά η διαφορά, από την ACTION AID
10/12 18:00-20:00 & 11/12 14:00-16:00
Φοβόμαστε ό,τι είναι διαφορετικό και ξένο από μας; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ρόλων οι συμμετέχοντες έρχονται αντιμέτωποι με τα πώς και τα γιατί της σύγχρονης κοινωνίας, προβληματίζονται και αναζητούν το δικό τους ρόλο στον κόσμο.

Διαπολιτισμική παιδική ομάδα κρουστών
Ρυθμοί του κόσμου | 10/12 18:00-18:15
Από την ομάδα POLYPHONICA DRUMS TEAM
Η POLYPHONICA DRUMS TEAM απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών, τα οποία έρχονται σε επαφή με μουσική και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης.

Reunion των σχολείων της Κυψέλης
Meeting point |16/12 18:30-22:30
Από την ομάδα Focus on Fokionos
Οι εν δράσει μαθητές υποδέχονται αποφοίτους των σχολείων τους. Μια ανοιχτή πρόσκληση για μια συνάντηση χαράς. Μια επιβράβευση στο νέο, στο μέλλον και μια διαδρομή από το παρελθόν. Τα δημόσια σχολεία της Κυψέλης και το Εκπαιδευτήριο Τυχόπουλου θα βρίσκονται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. 

Παλιά παιχνίδια του παππού και της γιαγιάς
Αμπε – μπα – μπλομ – και βγαίνω |17/12 11:00-12:30
Από το Πολιτιστικό Πάρκο
Όσοι βρεθούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης καλούνται να θυμηθούν Παλιά Παιχνίδια και να Παίξουν! Τριοδίν, Στομάχιον, Σβούρες, Κότσια, Τηλέφωνο, Τυφλόμυγα, Αλάτι ψιλό, Πετάει-πετάει, Γκαζές, Περπατώ εις το δάσος, Ακινητο-αμίλητο, Σκλαβάκια, Ο Παππάς, Βεζίρης, Κολοκυθιά, Ήλινο Παπήλινο, Κουτσό…

Χριστουγεννιάτικες δράσεις για όλη την οικογένεια
Χριστούγεννα στην Αγορά |17/12 13:00-18:00
Από τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας
Δραστηριότητες Χριστουγέννων με ζωγραφική, μουσική, χορό για μικρούς και μεγάλους, εργαστήρι παρασκευής μελομακάρονων, κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, έκθεση φωτογραφιών από το εργαστήρι των Ανοιχτών Σχολείων και πολλές εκπλήξεις για όλη την οικογένεια.

Διαδραστική αναπαράσταση Χριστουγεννιάτικων παραδόσεων
Στολίζοντας τα Φαναρέλια |18/12 11:00-12:30
Από το Πολιτιστικό Πάρκο
Μια διαδραστική εμπειρία, κατά την οποία οι μαθητές αναβιώνουν τα Αυθεντικά Χριστούγεννα στην Ελλάδα. Τραγουδούν παραδοσιακά κάλαντα, αναπαραστούν παλιά διασκεδαστικά, ξεχασμένα έθιμα και να δημιουργούν χειροποίητα στολίδια.

Διαπολιτισμική παιδική χορωδία
Γιορτινά τραγούδια του κόσμου |18/12 12:30-13:00
Από την ομάδα Polyphonica
Η διαπολιτισμική παιδική χορωδία μας τραγουδά γιορτινά τραγούδια από όλον τον κόσμο (gospels, αφρικάνικα, κάλαντα ελληνικά και ευρωπαϊκά κ.α.)

Παράλληλα, συνεχίζονται σε εβδομαδιαία βάση:
– Ανταλλακτικό εμπόριο Acromarket κάθε Δευτέρα, Τετάρτη & Παρασκευή 18:00-20:00
– Σχολείο μεταναστών & προσφύγων Κοινή Γλώσσα κάθε Τρίτη 18:00-20:00
– Διαδραστικές ανταλλαγές βιβλίων Booksharing κάθε Πέμπτη 18:00-20:00
– Ανοιχτές Παρασκευές- Το Μικρόφωνο στους Πολίτες κάθε Παρασκευή 16:00-20:00