«Επί Φυλακή» στο θέατρο Άβατον

Μια αλληγορία για την καθημερινή επανάσταση εμπνευσμένη από το έργο του Αλμπέρ Καμύ

Πέντε γυναίκες σε απομόνωση. «Δεν υπάρχει λόγος πανικού». Μια φωνή-μαέστρος κινεί τα νήματα και όλοι χορεύουν στο ρυθμό της.

Καθώς ο χρόνος περνάει, το σκηνικό αλλάζει. Τα αγαπημένα πρόσωπα, ο ήλιος και η θάλασσα μένουν ζωντανά όσο κάποιος μιλάει για αυτά.

Με αφορμή ένα παιχνίδι λέξεων οι ηρωίδες συμπληρώνουν σιγά σιγά το παζλ της ζωής τους. Αξίες όπως δικαιοσύνη, ηθική, αλληλεγγύη, ελευθερία παραμορφώνονται, όταν ο φόβος του θανάτου σαρώνει τα πάντα.

«Κι αν μπορούσαμε να συμφιλιωθούμε με την ιδέα του τέλους;» Ποιος τολμάει να ξεστομίσει κάτι τέτοιο πιστεύοντας πως θα ακουστεί; Μια αλληγορία για την καθημερινή επανάσταση εμπνευσμένη από το έργο του Αλμπέρ Καμύ.

Σημείωμα συγγραφέα:

«Επαναστατημένος είναι ο άνθρωπος που λέει όχι». Κάπως έτσι, από αυτή τη φράση του Αλμπέρ Καμύ ξεκίνησε το έργο Επί Φυλακή.

Τι είναι αυτό που κάνει έναν καταπιεσμένο να χάνει την υπομονή του και να αντιδρά;

Ο άνθρωπος αποφασίζει να δράσει βγαίνοντας από τη μοναξιά του και αποκτά ένα λόγο ύπαρξης. Ζητάει δικαιοσύνη και ελευθερία. Ζητάει αξιοπρέπεια. Με τι μέσα όμως; «Δεν ξέρω μέχρι πού είχαμε το δικαίωμα να φτάσουμε» λέει η Νίκη.

Στη διάρκεια αυτής της εξερεύνησης, τόσο για να ζωντανέψουν οι χαρακτήρες του έργου, όσο και για να στηθεί το σκηνικό μέσα στο οποίο αυτοί κινούνται, πηγή έμπνευσης ήταν ο πάντα επίκαιρος συγγραφέας με τους προβληματισμούς του αλλά και η αγάπη του για τη φύση, τη ζωή και τον άνθρωπο.

Σε έναν κόσμο όπου η μία ημέρα οδηγεί στην επόμενη με τον ίδιο μηχανικό τρόπο οι ηρωίδες κινδυνεύουν να συνηθίσουν τη φυλακή τους. Αρκεί ένας μόνο άνθρωπος να νικήσει το φόβο του;

Συντελεστές

Κείμενο: Παναγιώτα-Κερασίνα Κωστάμη, Νικολέττα Μπάτσικα
Σκηνοθεσία: Νικολέττα Μπάτσικα
Παίζουν: Παναγιώτα-Κερασίνα Κωστάμη, Μελίνα Λεφαντζή, Νικολέττα Μπάτσικα, Ιωάννα Μπογδάνου, Ξένια Παπαθανασίου, Τάνια Ρόκκα
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάνια Ρόκκα
Σκηνογραφία: Αστέρης Κανούσης
Ενδυματολογία: Κανέλλα Βόλλαρη
Φωτισμοί: Γιώργος Φωκιανός
Video art/ trailer: Πάνος Ζενίδης
Φωτογραφίες: Ελένη Σπάθη
Παραγωγή: Dominus Productions
Στην παράσταση συμμετέχουν φιλικά  καλλιτέχνες μέσω video art.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.