Εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Εργαστήρια για παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και κατασκευών

Αρχίζουν την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017 οι εγγραφές για τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών. Στα εργαστήρια μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4 ως 12 ετών. Ο πρώτος φετινός κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 7 Οκτωβρίου 2017 έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 και περιλαμβάνει εργαστήρια ζωγραφικής, χαρακτικής και κατασκευών.

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις περιοδικές εκθέσεις του Τελλογλείου, θα γνωρίσουν σημαντικούς καλλιτέχνες, κινήματα και ρεύματα της Τέχνης και θα χρησιμοποιήσουν την αποκτημένη γνώση για να καλλιεργήσουν την προσωπική τους έκφραση, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 65 χρόνων από την ίδρυση της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας «Τέχνη», παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2017 μια συλλογή με έντονο ιδεολογικό, πνευματικό και καλλιτεχνικό ενδιαφέρον με έργα ζωγραφικής και χαρακτικής, τα οποία ανήκουν σε σπουδαίους καλλιτέχνες, παλαιότερους και νεότερους.

Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 28 Ιανουαρίου 2018 θα παρουσιαστεί η έκθεση «Πάρις και Μερόπη Πρέκα». Στην έκθεση – αφιέρωμα στον Πάρι Πρέκα παρουσιάζονται περισσότερα από 70 ζωγραφικά έργα και γλυπτά -πολλά εκ των οποίων εμπνευσμένα από την Κλασική Αρχαιότητα- που αναπτύσσονται σε θεματικές ενότητες (Άλογα, οι ήρωες του Ριάτσε, οι Βίοι Παράλληλοι, Ίκαροι, τάνκερς, κτλ).  Παράλληλα, σε μια δεύτερη έκθεση, παρουσιάζονται δημιουργίες της συντρόφου του, ζωγράφου Μερόπης Πρέκα, η οποία μαγεμένη από τα χρωματιστά – φυσητά γυαλιά επιδόθηκε στην τέχνη της υαλογραφίας – βιτρό. Η ανανεωτική δύναμη της φύσης και το περιστέρι ως προαιώνιο σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας κατέχουν εξέχουσα θέση στο έργο της.

 

Πρόγραμμα

Εικαστικό εργαστήριο «Ουράνιο τόξο» (ηλικίες  4-  6 ετών,  Σάββατο 10: 00 – 12: 00 και 12: 30 – 14: 30, εργαστήριο 1ου ορόφου)

Πρόγραμμα παιδαγωγικού περιεχομένου για παιδιά προσχολικής ηλικίας (4-6 ετών). Τα παιδιά επεξεργάζονται θέματα που σχετίζονται με τις εκθέσεις του Τελλογλείου, μέσα από πολλές διαθεματικές δραστηριότητες. Επιχειρούν ατομικές και ομαδικές  κατασκευές, γνωρίζουν το πείραμα στη ζωγραφική διαδικασία, αυτοσχεδιάζουν και μαθαίνουν παίζοντας.

  • Εργαστήριο εικαστικών Ι (ηλικίες 7 – 9, Κυριακή 10: 00 – 12: 00, Εργαστήριο Miro)

Με σκοπό την έκφραση και τη δημιουργία και με βάση τις εκθέσεις του Τελλογλείου, τα παιδιά θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πάνω στην Τέχνη. Παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και τη χαρακτική, θα γνωρίσουν τεχνικές και υλικά και αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα.

  • Εργαστήριο εικαστικών ΙΙ (ηλικίες 10 – 12, Κυριακή 12: 30 – 14: 30, Εργαστήριο Miro)

Θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των παιδιών πάνω σε εικαστικά θέματα με στόχο την ανάδειξη της προσωπικής τους έκφρασης. Τα παιδιά εμπνέονται από τα εκθέματα του Τελλογλείου και εξοικειώνονται με την εικαστική σκέψη, αναπτύσσουν τη συνθετική και σχεδιαστική τους ικανότητα, αποκτούν γνώσεις ιστορίας της Τέχνης και εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους με αυτό της ζωγραφικής.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

80 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.