Η Nitra Gallery με χαρά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, Ζωγραφική: Η Γενιά του 80.

Η σύγχρονη Τέχνη στο παγκόσμιο χάρτη σήμερα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την συνύπαρξη όλων των διαφορετικών μέσων. Αν στο παρελθόν το ζητούμενο ήταν το νέο, το καινούριο, το καινοτόμο σήμερα, στην εποχή του μεταμοντερνισμού οι δημιουργοί μελετούν το παρελθόν και τις πρακτικές του και τις ενσωματώνουν στη δουλειά τους, απελευθερωμένοι από τις αγκυλώσεις της «πρωτοπορίας».

 Ειρήνη Κανά_sailing Aegean,70x120cm,oil on canvas

Η γενιά που ολοκληρώνει τις σπουδές της και αρχίζει να παράγει έργο τη δεκαετία του ’80 επιστρέφει στη ζωγραφική, μελετά όψεις της πραγματικότητας, με μια διάθεση συχνά ανθρωποκεντρική αλλά και οικολογική δίνοντας έμφαση στη φύση. Η γενιά αυτή έρχεται σε διάλογο με την Ευρώπη και τη Διεθνή μεταπρωτοπορία, ένα κύμα που αναβιώνει τη ζωγραφική μελετώντας την παράδοσή της και δίνει εκ νέου βαρύτητα στο μέσο μέσα από παραστατικές αποχρώσεις.

Οι Δάφνη Αγγελίδου, Νίκος Αγγελίδης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Δημήτρης Κατσιγιάννης, Δημήτρης Κούκος, Παύλος Σάμιος, οκτώ ζωγράφοι εκπρόσωποι της γενιάς του ’80 που σφράγισαν την Ελληνική Ζωγραφική με την τέχνη τους παρουσιάζονται σε μία ενιαία έκθεση στη Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Κούκος_CompositionII, 70Χ100, acrylic on canvas