Παρατείνονται οι παραστάσεις του έργου «Η Αγάπη άργησε μια μέρα» που παρουσιάζεται στο θέατρο Αργώ έως και τις 16 Δεκεμβρίου.

Το εμβληματικό έργο της Λιλής Ζωγράφου, το οποίο έχει συγκινήσει σαν βιβλίο γενιές γυναικών, έχει γίνει τηλεοπτική σειρά και παρουσιάζεται στην σκηνή του Θεάτρου Αργώ για δεύτερη χρονιά με επιτυχία, εξακολουθεί να ενδιαφέρει, να συγκινεί και να επανατοποθετεί θέματα που έχουν σχέση με την ισότητα των δύο φύλων και την προσπάθεια ιδίως των γυναικών να κατακτήσουν την ισοτιμία τους σε έναν κόσμο, ο οποίος παρόλο που αλλάζει εξακολουθεί με άλλες μορφές να καταπιέζει τους αδύναμους.

Αγωνίστρια η ίδια και στην προσωπική της ζωή η Λιλή Ζωγράφου πάλεψε μια ζωή για τα γυναικεία θέματα και μέσα από τα έργα της αλλά και στην προσωπική της ζωή. Το έργο της «Η αγάπη άργησε μια μέρα» απευθύνεται σε κάθε ανθρώπινο ον που αγωνίζεται να κατακτήσει την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Οι έξι πρωταγωνίστριες της παράστασης η καθεμία με διαφορετικό τρόπο προσπαθούν να σπάσουν τα δεσμά των κοινωνικών συμβάσεων και είτε υποκύπτουν είτε συντρίβονται, είτε χαράσσουν τον δικό τους δρόμο χειραφέτησης. Οι ηρωίδες, οι οποίες ασφυκτιούν κάτω από την πατρική εξουσία και τα άτεγκτα ήθη και κανόνες της ελληνικής επαρχίας θα προσπαθήσουν να αποδεσμευτούν διαλέγοντας τον δρόμο του  έρωτα και της μόρφωσης. Είναι πρόσωπα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 έως τις αρχές του 1980 και η ζωή και η πορεία τους άφησε τα σημάδια της στις επόμενες εποχές και γενιές.

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου ζουν κάτω από τη σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρα τους, καταπνίγουν τα συναισθήματα τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει της ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιες θα υποχωρήσουν, άλλες θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ θα είναι αυτή που θα τολμήσει με μια τεράστια δύναμη ψυχής να επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, να αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.