Ένα θέατρο για παιδιά βασισμένο σε τρία Παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε σκηνοθεσία και κείμενο της Ιωάννας Μπακαλάκου.

Ο Χανς είναι ο σπουδαίος παραμυθάς και λογοτέχνης Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Το 1841 ο Χανς επισκέφτηκε την πατρίδα μας και μαγεύτηκε από την ομορφιά  και τους ανθρώπους της. Μάλιστα γιόρτασε τα γενέθλια του στην Ακρόπολη. Φεύγοντας άφησε πίσω του μια βαλίτσα γεμάτη από αντικείμενα και σημειώματα βγαλμένα από τις υπέροχες ιστορίες του. Κάτι σαν ένα παραμυθοχάρτη.

Αυτή η βαλίτσα ταξίδεψε από γονιό σε παιδί και έφτασε σήμερα εδώ για να μας βοηθήσει να πούμε ξανά τα παραμύθια του, να μας κάνει να σκεφτούμε και να διασκεδάσουμε με τις περιπέτειες των ηρώων του.

Η σκηνοθέτις Ιωάννα Μπακαλάκου παρουσιάζει μια παράσταση σύγχρονου θεάτρου για παιδιά που ακουμπά στο κλασικό για να μιλήσει για τις αξίες της αγάπης , της αποδοχής  του διαφορετικού  και τις ειλικρίνειας απέναντι στην υποκρισία.

Η πρωτότυπη μουσική του σημαντικού συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου προσφέρει αισθητική απόλαυση και ζωντανεύει τις ιστορίες ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια του Θράσου Χριστόπουλου, με ζωηρά χρώματα και φαντασία μας μεταφέρουν στον κόσμο του μύθου.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτις  και παιδιά, θα βουτήξουμε στην ιστορία της Μικρής Γοργόνας και θα δούμε τι σημαίνει να  αγαπά κανείς αληθινά. Θα ακολουθήσουμε το Ασχημόπαπο στη μεγάλη περιπέτεια του και θα καταλάβουμε  πως καθένας είναι ξεχωριστός και γι αυτό σημαντικός. Θα γελάσουμε με τη μανία του Βασιλιά που ήθελε καινούρια ρούχα. Όλα  αυτά θα γίνουν με βοηθό τη βαλίτσα του Χανς, με πολύ χιούμορ και περιπέτεια.