Η Λένα Πλάτωνος επιστρέφει στο six dogs

Λένα Πλάτωνος

Η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής

Από τις μέρες του εμβληματικού Σαμποτάζ, που σηματοδότησε την αρχή του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα, μέχρι την πρόσφατη, ενθουσιώδη ανακάλυψή της από μια νέα γενιά μουσικών εντός και εκτός συνόρων, η καριέρα της Λένας Πλάτωνος μετράει πλέον περισσότερα από 30 συναρπαστικά δημιουργικά χρόνια.

Από τις κλασικές σπουδές στον αναλογικό ήχο των συνθεσάιζερ, η Πλάτωνος έχει υπάρξει όχι μόνο δημιουργός νέων ήχων αλλά μιας μη ορθολογιστικής προσέγγισης στη μουσική και μιας αισθητικής, της οποίας το αποτύπωμα είναι ευδιάκριτο ακόμα και σήμερα.

Πειραματίστηκε με τη μουσική, τον λόγο και τις ερμηνείες, χρίστηκε διάδοχος του Μάνου Χατζιδάκι από τον ίδιο τον Μάνο Χατζιδάκι, μελοποίησε Καβάφη, Καρυωτάκη και Έμιλυ Ντίκινσον. Τα πρωτοποριακά άμπουμ τις «Γκάλοπ» και «Μάσκες Ηλίου» από τα ‘80s, επανακυκλοφόρησαν σε βινύλιο από την αμερικανική Dark Entries, όπου και αποθεώθηκαν από τον διεθνή τύπο και έγιναν ανάρπαστα.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ένα πολύχρωμο πλήθος γέμιζε ασφυκτικά την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για την πρεμιέρα του Λ.Π., του ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη ζωή και το έργο της.

Η Λένα Πλάτωνος, τόσο underground όσο και mainstream, είναι η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Πάντα επίκαιρη, σοφότερη και πιο συγκινητική από ποτέ, επιστρέφει για τέταρτη φορά στη σκηνή του six d.o.g.s παρέα με τους εκλεκτούς φίλους της, την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Συντελεστές

Σύνθεση-πιάνο-ερμηνεία: Λένα Πλάτωνος
Ερμηνεύουν: Σαβίνα Γιαννάτου-ΓιάννηςΠαλαμίδας
Ενορχήστρωση: Στέργιος Τσιρλιάγκος – Λένα Πλάτωνος
Πλήκτρα-programming: Στέργιος Τσιρλιάγκος

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- 15 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.