Η 10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας ξεκινά το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και έχει θέμα την «Ουτοπική Πόλη». Μέχρι τις 28 Ιουλίου θα παρουσιαστούν έργα Ελευσίνιων εικαστικών στο «Αναψυκτήριο» της παραλίας της Ελευσίνας.

«Ο άνθρωπος που ταξιδεύει και δεν γνωρίζει ακόμα την πόλη που τον περιμένει στο δρόμο του, αναρωτιέται πως θα είναι το ανάκτορο, το στρατόπεδο, ο μύλος, το θέατρο, το παζάρι. Σε κάθε πόλη της αυτοκρατορίας το κάθε κτήριο είναι διαφορετικό και τοποθετημένο με μια διαφορετική τάξη: μόλις όμως ο ξένος φτάσει στην άγνωστη πόλη και ρίξει το βλέμμα ανάμεσα σ’εκείνο το κωνικό δάσος από παγόδες και σοφίτες και αχυρώνες, ακολουθώντας τα ζικ ζακ των καναλιών των λαχανόκηπων των σκουπιδότοπων, αμέσως θα ξεχωρίσει ποια είναι τα πριγκιπικά παλάτια, ποιοι οι ναοί των μεγάλων ιερέων, το πανδοχείο, η φυλακή, η κακόφημη γειτονιά. Έτσι – λέει κάποιος – επιβεβαιώνεται η υπόθεση πως ο κάθε άνθρωπος κουβαλά στο μυαλό του μια πόλη φτιαγμένη μονάχα από διαφορές, μια πόλη χωρίς σχήματα και χωρίς μορφή, μια πόλη γεμάτη μόνο με ιδιαιτερότητες. […]»
«Οι πόλεις και τα σημάδια. 3. Ζωή», Απόσπασμα από το βιβλίο «Οι Αόρατες Πόλεις» του Italo Calvino, Εκδόσεις Καστανιώτης, 2004.

«To Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α. Δήμου Ελευσίνας έχει την χαρά να διοργανώνει και αυτή τη χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση Ελευσινίων καλλιτεχνών, η οποία διανύει τον 10ο χρόνο παρουσίασής της. Ξεκίνησε το 2008 με βάση τους Ελευσίνιους δημιουργούς και έγινε πλέον θεσμός. Τα τελευταία  χρόνια έγινε ένα φιλόδοξο και επιτυχές άνοιγμα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες και ομάδες από όλη την Ελλάδα, επενδύοντας με επιτυχία στην δημιουργική αλληλεπίδραση με το τοπικό καλλιτεχνικό δυναμικό. Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά  τους καλλιτέχνες και αυτοί με την σειρά τους να παρουσιάσουν έναν εξαιρετικό εικαστικό διάλογο.»