Η Eddi Reader, με την αξεπέραστη φωνή της και την ισχυρή σκηνική της παρουσία, έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στην κεντρική σκηνή του Gazarte, την Παρασκευή 22 Μαρτίου, γιορτάζοντας τις τέσσερις δεκαετίες που κλείνει στο χώρο της μουσικής.

Αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και επιδραστικές προσωπικότητες της δεκαετίας των ‘80s με τους έξοχους Fairground Attraction, που κατέκτησαν την κορυφή των charts της Μεγάλης Βρετανίας με τον δίσκο “The First of a Million Kisses” και το επιτυχημένο single Perfect.

Έχει συνεργαστεί με συγκροτήματα όπως οι Eurythmics, οι Waterboysκαι οι Gang of Four, ενώ μετά τη διάλυση των Fairground Attraction η επαγγελματική εξέλιξή της εκτοξεύτηκε αβίαστα, κερδίζοντας Brit Awardως British Female Solo Artist και τραγουδώντας το 2004 στα εγκαίνια του Κοινοβουλίου της Σκωτίας στα οποία την παρουσίασε η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2018 κυκλοφόρησε την τελευταία προσωπική δουλειά της που φέρει τον τίτλο “Cavalier”, σε μια ημερομηνία σημαδιακή όπως αναφέρει η ίδια, καθώς συνειδητοποίησε τη σαρανταετή μουσική πορεία της.