Οι τελειόφοιτοι του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (κατεύθυνση «Πολιτισμός και πολιτιστική διαχείριση») του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν την έκθεση « …ιστορίες πίσω από την Ιστορία», στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

Σκοπός της περιοδικής αυτής έκθεσης, που θα υλοποιηθεί μέσα στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, είναι να παρουσιαστούν με μια φρέσκια, νεανική ματιά αντικείμενα, γεγονότα και προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας από την εποχή της Τουρκοκρατίας-Λατινοκρατίας ως τη Μικρασιατική Εκστρατεία. Μικρές ιστορίες φέρνουν στην επιφάνεια σπουδαία άγνωστα γεγονότα.

Εθνικά κειμήλια ξυπνούν, μουσικά όργανα ηχούν και πρωταγωνιστές της ελληνικής ιστορίας μιλούν, αποκαλύπτοντας μια άλλη διάσταση πίσω από την ιστορία. Μια ομάδα ανήσυχων φοιτητριών και φοιτητών ανιχνεύει άγνωστες ή ανείπωτες ιστορίες και τις παρουσιάζει στο κοινό με ποικίλα ερμηνευτικά μέσα. Θέτει ερωτήματα και συμπληρώνει τη μουσειακή εμπειρία του επισκέπτη με ιδιαίτερες παρεμβάσεις, προσφέροντας ηχητικά και διαδραστικά ερεθίσματα.

Μια σύγχρονη έκθεση, με σύγχρονα μέσα, από σύγχρονους ερευνητές που συνομιλούν με το παρελθόν και θέτουν έναν προβληματισμό για την Ιστορία που ξέρουμε. Μια έκθεση που δεν προβάλει τα πολεμικά κατορθώματα και τους ήρωες, αλλά τους άσημους πρωταγωνιστές, τις μικρές ιστορίες και τα ξεχασμένα αντικείμενα μέσα από ιδιαίτερες αφηγήσεις που θα προσλάβει ο επισκέπτης με όλες του τις αισθήσεις. Ιστορίες από την περίοδο της Λατινοκρατίας μέχρι τους Φιλέλληνες και από τον Καποδίστρια μέχρι τη Συνθήκη των Σεβρών ξετυλίγουν το νήμα της εξερεύνησης και της ανακάλυψης της κρυμμένης ιστορίας.