«Ι’m Not Running»: το νέο πολιτικό δράμα του David Hare ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ (με αγγλικούς υπότιτλους).

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το θεατρικό έργο “Skylight” (Νational Theatre Live) αλλά και από τις ταινίες «Σφραγισμένα Χείλη» και «Ώρες», για το σενάριο των οποίων ήταν υποψήφιος για όσκαρ, ο Βρετανός δραματουργός εξερευνά, μέσα από αυτό το εκρηκτικό έργο, τη σημασία των προσωπικών επιλογών και των συνεπειών τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρωταγωνίστρια του Χέαρ είναι μια νεαρή γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος, που ενσαρκώνει η Siân Brooke (Sherlock, Doctor Foster). Την πλαισιώνουν επί σκηνής δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο Alex Hassel και ο Joshua McGuire. Μια παραγωγή με εντυπωσιακές προβολές που λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα επεισόδια της ζωής της κεντρικής ηρωίδας του έργου.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

Υπόθεση έργου:

«Η Πωλίν Γκίμπσον έχει ζήσει τη ζωή της ως γιατρός και εμπνευσμένη πρωτεργάτρια μιας τοπικής καμπάνιας υγείας. Όταν τυχαία συναντιέται με τον παλιό της σύντροφο, έναν φανατικό οπαδό του Εργατικού Κόμματος, έρχεται αντιμέτωπη με ένα βασανιστικό δίλημμα. Τι σημαίνει να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή και ηρεμία για κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ ευρύτερο; Θα το τολμήσει;»