Η παράσταση με γενικό τίτλο «Τα Πουλιά Ανήκουν στον Ουρανό» περιλαμβάνει σουίτες από τη συλλογή Film Suites & Suites for ballet καθώς και κομμάτια από το επερχόμενο album του. Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα κατέχει το ποίημα του Federico Garthia Lorca «Κλάψε κιθάρα μου» σε στίχους Λίνας Δημοπούλου, ενώ για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί μελοποιημένο το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη: Darkness & Shadows. Όλα αυτά με τη συνοδεία ενός μικρού ensemble εγχόρδων (string ensemble) με βιολιά, τσέλο, κρουστά, κιθάρες, μπουζούκι και μαντολίνο.

Ο Ανδρέας Κατερινόπουλος είναι ένας συνθέτης, performer και πιανίστας με αξιοσημείωτη πορεία. Oι επιρροές του, από την κλασική και ρομαντική μουσική σκηνή και το κύμα του μινιμαλισμού έως τη βρετανική εναλλακτική, post rock, σε συνδυασμό με τις σπουδές του στο κλασικό πιάνο, στη σύνθεση και το τραγούδι, του δίνουν μια ιδιαίτερη θέση ανάμεσα στους νέους Έλληνες σύγχρονους δημιουργούς. Σε ένα ευρύτερο φάσμα ατμοσφαιρικής και ambient υπόστασης, ο μουσικός συνδέει τη μοντέρνα post-μινιμαλιστική σύνθεση με την κλασική μουσική, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο, βαθιά συναισθηματικό και πλούσιο σε χρώματα και αναφορές αποτέλεσμα, αφήνοντας ανοιχτές διάπλατα τις πόρτες στον κλασικό ρομαντισμό.

Ανάμεσά στις εμφανίσεις του ξεχωρίζει το περσινό live του στο γεμάτο λόφο Νυμφών στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 170 χρόνια από την ίδρυσή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Αξιομνημόνευτη είναι επίσης η παράστασή του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2014, όπου παρουσίασε το μινιμαλιστικό έργο Ojos Verdes παίζοντας ζωντανά 7 πρωτότυπα soundtracks για ένα υποθετικό φίλμ (Music for film). Το 2015 έγραψε μουσική για τη μικρού μήκους ταινία Gerasimos, που έκανε πρεμιέρα στο 28ο Εxgroundfilmfest στο Wiesbaden της Γερμανίας.