Την Τετάρτη 19 Ιουνίου,  λίγο μετά την πανσέληνο, το Κέντρο Μελέτης Νεώτερης Κεραμικής φιλοξενεί την αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή και το μουσικό Φώτη Μυλωνά σε μια ατμοσφαιρική παράσταση αφήγησης με τίτλο «Κλωστή απ΄το φεγγάρι, βελόνι απ΄τον ήλιο». Η αυλή του μουσείου θα γεμίσει παραμύθια, μελωδίες και τραγούδια, όπου θα πρωταγωνιστούν το φως, ο ήλιος και το φεγγάρι.

Ένας μανδύας που πετάει, ένας κυνηγός που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, μια γυναίκα με χέρια από φως, ένας ψαράς που ανακαλύπτει τη λύτρωση μέσα στη θάλασσα θα μας ταξιδέψουν στον ουρανό, σε ένα βασίλειο μαγεμένο, σε ένα δάσος, σε μια άγρια χαράδρα, στο βυθό της θάλασσας.

Οι ήρωες των επιλεγμένων παραμυθιών, μέσα από τις περιπέτειες τους, βαδίζουν προς ένα μονοπάτι πνευματικού αναστοχασμού και αποκάλυψης, και όλοι είμαστε καλεσμένοι να τους ακολουθήσουμε και να ταξιδέψουμε μαζί τους.

Τα παραμύθια προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καύκασο, τις Φιλιππίνες και την Αφρική. Ο μουσικός Φώτης Μυλωνάς συνοδεύει την αφήγηση με φλάουτο, νέυ και κιθάρα και δημιουργεί μελωδικά τοπία και γέφυρες, καθώς τα παραμύθια συνομιλούν με τη μουσική, ενώ η αφηγήτρια τα πλαισιώνει με τραγούδια.

Ειδικά τη βραδιά της αφήγησης το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 7:30 μ.μ. για όσους παρακολουθήσουν την αφήγηση και επιθυμούν να περιηγηθούν στους χώρους του, με ένα ποτήρι κρασί, κέρασμα, που θα προσφερθεί στην είσοδο.