Στις 16 Ιανουαρίου, η Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, θα προβληθεί, στο πλαίσιο του «Flix it στη Στέγη» στην extended εκδοχή της, με 24 επιπλέον λεπτά, σε κόπια 4Κ, που υπόσχεται καλύτερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Η Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ βασισμένη στο best-seller του Στίβεν Κινγκ, παραμένει ένα δείγμα ψυχολογικού τρόμου περισσότερο κι από το πρόσωπο του Τζακ Νίκολσον στη διάσημη σκηνή με το τσεκούρι.

Εκμηδενίζοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στο 1980, όταν βγήκε στις αίθουσες (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 1980), και το 2016, η ταινία που θα έφερνε τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ πιο κοντά στον τρόμο της συντηρητικής Αμερικής και ακόμη πιο βαθιά στο λαβύρινθο ενός βασανισμένου μυαλού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος στην Αγγλία με τα 24 επιπλέον λεπτά που είχαν προβληθεί προηγουμένως μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.  Η Λάμψη στη νέα της «συσκευασία» επιβεβαιώνει το “Demands to be seen on the big screen” που αναφέρεται στο καινούριο trailer.

Μετά την προβολή της Λάμψης, ακολουθεί ένα πάρτι στο Athens Avenue Hotel (Λεωφ. Συγγρού 182) όπου θα προβληθούν πέντε μικρού μήκους ταινίες που γύρισαν, ειδικά για την προβολή-event, πέντε νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από τη Λάμψη: η Ρηνιώ Δραγασάκη, η Ζακλίν Λέντζου, ο Βασίλης Κεκάτος, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Φουρτούνης (curator ο Νίκος Πάστρας). Πρόκειται για πέντε δημιουργούς που έως τώρα, με τις μικρού μήκους ταινίες τους, έχουν βάλει ο καθένας τους μια ξεχωριστή σφραγίδα αισθητικής.