Το κοινωνικό έργο του βραβευμένου Βρετανού συγγραφέα Άντερς Λουστγκάρτεν μετά την περσινή του επιτυχία στο Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζεται για μια μοναδική παράσταση στο κοινό. To Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στις 17:00, η παράσταση «Λαμπεντούζα», που πραγματεύεται το φαινόμενο της μετανάστευσης,  ανεβαίνει στο πλαίσιο του φεστιβάλ Break the Chain 3 σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στην Πειραιώς 260.

Break The Chain 3: Ο Ηρακλής Μοσκώφ μιλάει για το αόρατο έγκλημα του εργασιακού trafficking

Το παραδείσιο νησί της Λαμπεντούζα. Εκεί που η βόρεια Αφρική συναντά την Ιταλία. Γραφικά χωριά, ονειρεμένες παραλίες, και παράξενα σκουπίδια που ξεβράζει η θάλασσα. Η οικογένεια του Στέφανου είναι ψαράδες πάππου προς πάππου. Όμως στις αρχές του 21ου αιώνα η ψαριά του είναι πολύ διαφορετική. Δουλειά του είναι τώρα να περισυλλέγει σώματα μεταναστών από τα κρύα νερά της Μεσογείου.

Πιο βόρεια, στις σκοτεινές γωνιές της Αγγλίας, η Ντενίζ, μια Κινεζοεγγλέζα εργαζόμενη φοιτήτρια, πηγαίνει πόρτα πόρτα για να μαζέψει δόσεις καταναλωτικών δανείων για λογαριασμό μιας εισπρακτικής εταιρείας. Είναι μιγάδα, είναι διαφορετική και εισπράττει διακρίσεις από εκείνους που θέλουν να την ξεφορτωθούν.

Άβολες δουλειές, για ανθρώπους που η φτώχεια, η κρίση, η ανεργία τους έχουν ρίξει στο περιθώριο. Κι όμως υπάρχει ελπίδα και ζεστασιά, που θα τη βρουν εκεί που καθόλου δεν το περιμένουν. Ο Άντερς Λουστγκάρτεν είναι βραβευμένος Βρετανός θεατρικός συγγραφέας. Η Λαμπεντούζα γράφτηκε το 2015 ύστερα από παραγγελία του Θεάτρου Σόχο του Λονδίνου.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ Βreak the Chain 3 αναλυτικά.