«Λοξές ματιές σε ζητήματα γυναικείας ταυτότητας» από τέσσερις γυναίκες συγγραφείς στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Τέσσερις Ελληνίδες συγγραφείς μεταφρασμένες στην Αμερική συζητούν για την περίπλοκη σχέση λογοτεχνίας και φύλου

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα συγγραφέας σήμερα; Πώς εκφράζεται στην αφήγηση η βία, η τόλμη, η εξουσία; Γιατί η ευθύτητα, η αφηγηματική οικονομία και η ακριβολογία θεωρούνται ανδρικές αρετές; Υπάρχουν άραγε έμφυλες φιλοδοξίες; Ή μόνο έμφυλα στερεότυπα;

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 19:30 στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC), παρουσιάζουν την ανοιχτή συζήτηση «Tell all the Truth but Tell it Slant: λοξές ματιές σε ζητήματα γυναικείας ταυτότητας».

Με αφορμή τον γνωστό στίχο της Emily Dickinson που προτρέπει σε «πλάγιους αναστοχασμούς της αλήθειας», η Λιάνα Σακελλίου, καθηγήτρια αμερικανικής λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνομιλεί για ζητήματα έμφυλης ταυτότητας με τέσσερις γνωστές Ελληνίδες συγγραφείς που έχουν μεταφραστεί τα τελευταία χρόνια στην Αμερική. Πρόκειται για τις Ζυράννα Ζατέλη, Μαρία Μήτσορα, Αμάντα Μιχαλοπούλου και Έρση Σωτηροπούλου. Θα μιλήσουν για την πρόσληψη του έργου τους στην Αμερική, όπου τα ζητήματα φύλου και εξουσίας είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, αλλά και για την περίπλοκη σχέση λογοτεχνίας και φύλου.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.