Οι Μέντα δημιουργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 κι έκτοτε αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εναλλακτικά ποπ συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής. Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 είχαν κυκλοφορήσει 5 δίσκους με ελληνικό στίχο (“Στον πλανήτη του Εδμούνδου”, “Σε καινούργια μπάντα”, “Ινστρουμέντα”, “Ποπ” και “Μέντα”). Το “Téléphérique” του 2015 με τις 9 instrumental συνθέσεις του σήμανε τη νέα εποχή του ήχου τους, στην οποία τα φωνητικά εγκαταλείφθηκαν δίνοντας τη θέση τους σε αναλογικά synthesizers.

Οι Μέντα

Οι Μέντα

Δύο χρόνια αργότερα, το digital EP “K.I.D.”, με 4 ορχηστρικές συνθέσεις, αποτέλεσε φόρο τιμής στα παιδιά που μεγαλώνουν σε εμπόλεμες ζώνες. Η έβδομη και πιο πρόσφατη δουλειά τους “Polyend” κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2018 και περιέχει 8 κομμάτια σε μίξεις του Χρήστου Λαϊνά και mastering του πολυβραβευμένου John Davis, ηχολήπτη των Metropolis studios του Λονδίνου.

To electropop/synthwave duo των Marva Von Theo σχηματίστηκε το 2016 από την τραγουδίστρια-τραγουδοποιό Μάρβα Βούλγαρη, που έχει ως έδρα την Αθήνα, και τον συνθέτη-παραγωγό Τεό Φοινίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Αθήνα και Βιέννη. O ηλεκτρονικός τους ήχος περικλείει ένα πλήθος επιρροών από τα 80’s μέχρι σήμερα. Darkwave ηχοχρώματα, jazz αρμονίες, rock και dance ρυθμικά μοτίβα συνηχούν και ωριμάζουν σε κάτι ατμοσφαιρικό και μελαγχολικά ρομαντικό. To debut album τους Dream within a Dream κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2018, και έχει ήδη αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό.