Μέση Δαχτυλίδι: H Μπάρμπι Αλλιώς στην Tαινιοθήκη της Ελλάδος

H Μπάρμπι Αλλιώς

Ένα απρόσμενα ενημερωτικό ταξίδι στην ιστορία της πιο δημοφιλούς κούκλας στον κόσμο

Βαδίζοντας προς τα εξηκοστά της γενέθλια, η πασίγνωστη Barbie έχει υπάρξει fashion icon, pop culture φαινόμενο, αλλά και στόχος έντονης κριτικής. Ωστόσο, η ομάδα στην καρδιά της Mattel που έχει αναλάβει την επικίνδυνη αποστολή να ανανεώσει το απαρχαιωμένο image της, δεν είναι αυτή που όλοι φαντάζονται.

Με επικεφαλής μια queer σχεδιάστρια με φεμινιστικές καταβολές, η ομάδα πίσω από την Barbie αντιμετωπίζει το ένα εμπόδιο μετά το άλλο, καθώς τα πιστεύω τους έρχονται σε σύγκρουση με το ένοχο παρελθόν της κούκλας που πρέπει να αλλάξουν. Το «Μέση Δαχτυλίδι: H Μπάρμπι Αλλιώς» δεν είναι απλά ένα διασκεδαστικό ντοκιμαντέρ, αλλά κι ένα απρόσμενα ενημερωτικό ταξίδι στην ιστορία της πιο δημοφιλούς κούκλας στον κόσμο.

«Είναι τελικά όργανο καταπίεσης ή πρωτεργάτης της γυναικείας ανεξαρτησίας, και μάλιστα σε μια εποχή που οι γυναίκες με το ζόρι έβγαιναν από το σπίτι για να δουλέψουν;»

Το «Μέση Δαχτυλίδι: H Μπάρμπι Αλλιώς» αποτελεί την ταινία έναρξης του AMERICAN FILM SHOWCASE 2019, μιας πολύπλευρης εξερεύνησης του σύγχρονου αμερικανικού ντοκιμαντέρ που θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη (2-5 Μαρτίου), και συνεχίζεται στην Αθήνα από τις 6 εώς τις 21 Μαρτίου σε διάφορους χώρους.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται από το Exile Room, σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (USC). Το φετινό αφιέρωμα επικεντρώνει την προσοχή του στο θέμα της ισότιμης εκπροσώπησης των γυναικών στη βιομηχανία του θεάματος, και περιλαμβάνει μια εκλεκτική επιλογή βραβευμένων και πολυσυζητημένων ταινιών των τελευταίων δύο ετών, καθώς και μια σειρά από εργαστήρια και ειδικές προβολές τόσο για κινηματογραφιστές όσο και για σπουδαστές και νέους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.