Η τέχνη είναι εξ ορισμού πειραματική. Ένα έργο επηρεάζεται άμεσα ή έμμεσα από τη χρονική στιγμή στην οποία πραγματοποιείται και συγκεκριμένα, από τη μοναδική πνευματική προσήλωση και τη συναισθηματική κατάσταση που χαρακτηρίζουν εκείνη τη στιγμή. Οποιοσδήποτε παράγοντας είναι ικανός να αλλάξει τη δομή του μηχανισμού με τον οποίο επιτελείται η καλλιτεχνική δημιουργία, διαμορφώνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα πειραματικό, πρωτότυπο ή διαφορετικό.

Στην έκθεση “experimental”, ο Άρης Τσούτσικας πειραματίζεται ως προς το ύφος, τη φόρμα και το χρώμα. Χρησιμοποιεί λάδι σε καμβά και ξύλο, για να αποδώσει κυρίως πυκνά σχέδια που καταλήγουν σε πληθωρικές συνθέσεις. Η συμβολική αναπαράσταση μορφών παίρνει τη θέση του αστικού τοπίου, που κυριάρχησε στην προηγούμενη ατομική του έκθεση “pleasure palaces”.

Ο Άρης Τσούτσικας γεννήθηκε στην Αθήνα. Το σκίτσο και η γελοιογραφία αποτέλεσαν αφετηρία της καλλιτεχνικής του έκφρασης. Η επαγγελματική του πορεία, μέχρι σήμερα, καλύπτει ένα ευρύ και ετερόκλητο φάσμα δραστηριοτήτων, άλλοτε συναφών με τις σπουδές του στα οικονομικά και άλλοτε με τον πολιτισμό γενικότερα. Φοίτησε στο Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών «Ορνεράκης», εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις του πάνω σε υλικά και τεχνοτροπίες. Από το 2011 έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Κύπρο. Το “experimental” είναι η τρίτη ατομική του ατομική του έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε τον Αύγουστο και στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης.