Αρετή και διαφθορά, ευαισθησία και υποκρισία, έρωτας και βίτσιο σε μια αέναη εναλλαγή μέσα σε ένα σαλόνι της γαλλικής υψηλής κοινωνίας, παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην αινιγματική φύση της Μαρκησίας Ντε Σαντ.

1772, Γαλλία, λίγο πριν την Γαλλική Επανάσταση. Τα σεξουαλικά εγκλήματα του Μαρκήσιου ντε Σαντ βρίσκονται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης κι εκείνος απειλείται με εκτέλεση. Η στάση της Μαρκησίας ντε Σαντ αποτελεί το μεγάλο αίνιγμα, καθώς κατά τη διάρκεια της πολύχρονης φυλάκισης του συζύγου της, επέδειξε την απόλυτη πίστη στον άντρα της, τον εγκαταλείπει, όμως, τελικά τη στιγμή που εκείνος είναι επιτέλους ελεύθερος.

Η πεθερά του, μαντάμ ντε Μοντρέιγ, καλεί δύο αριστοκράτισσες με υψηλές διασυνδέσεις στην κυβέρνηση και την εκκλησία με σκοπό να καταστρώσουν ένα σχέδιο διάσωσης. Μόνη της ανησυχία να διαφυλάξει την τιμή της αθώας κόρης της και συζύγου του Σαντ, Ρενέ.

Γυναίκες εγκλωβισμένες στην κοινωνική τους θέση, έρχονται αντιμέτωπες με την μικρότητά τους και αντιστέκονται με μόνο όπλο τους την ποίηση. Έξι θεατρικά πρόσωπα, έξι διαφορετικά εσωτερικά τοπία αναμετρούνται με το ογκώδες έργο και την πληθωρική προσωπικότητα του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Ποιος τελικά θα νικήσει;

Ένα έργο από τον σπουδαιότερο Ιάπωνα συγγραφέα, ένα πρόσωπο αντιφατικό και αμφιλεγόμενο που συμφιλίωσε με την πένα του την σύγχρονη με την παραδοσιακή Ιαπωνία. Ο Yukio Mishima έδωσε τέλος στην ζωή του με hara kiri (Seppuku) πέντε χρόνια αφού έγραψε την Μαρκησία Ντε Σαντ το 1965.

Μια θεατρική παραγωγή με σημασία στη λεπτομέρεια, εντυπωσιακά κοστούμια και ατμοσφαιρικά σκηνικά από μια δημιουργική ομάδα που σέβεται το Θέατρο και το κοινό.

Η «Μαρκησία Ντε Σαντ» της Ζαμπίας Πατεράκη (παραγωγή-σκηνοθεσία) μετά την επιτυχία των παραστάσεων τον Απρίλιο του 2016, στο Θέατρο 104 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (στα πλαίσια του Inport Festival), επιστρέφει στο Θέατρο Αργώ για όλο το Νοέμβριο.

Η πρωτότυπη μουσική της παράστασης εντυπωσιάζει και αποτελεί ένα δυνατό soundtrack από την ανερχόμενη cORNiza, που συνδυάζει κλασικούς ήχους με την σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική.