Μια τελευταία ευκαιρία δίνεται στο κοινό να ανακαλύψει τον ποιητικό και στοχαστικό λαβύρινθο μιας υπόγειας μετα-μπορχεσιανής βιβλιοθήκης στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης «Μετά τη Βαβέλ», του δεύτερου μέρους της εκθεσιακής τριλογίας «Η Άγραφη Βιβλιοθήκη», η οποία ολοκληρώνεται το Σάββατο 18 Μαΐου, μετά την παράταση που πήρε τον Μάρτιο.

Την επιμέλεια έχει η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του annexM, του κέντρου για τις εικαστικές τέχνες του ΜΜΑ.

Όψεις από την έκθεση Μετά τη Βαβέλ | Φωτογραφία: Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου

Η έκθεση, που φιλοξενεί σε τέσσερα επίπεδα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πάνω από 100 έργα 25 διεθνώς κορυφαίων διεθνών καλλιτεχνών, θέτει στο επίκεντρο ατέρμονους μεταφραστικούς δεσμούς μεταξύ τέχνης και λογοτεχνίας, αναδεικνύοντας κριτικές και πολιτικές όψεις και δυνατότητες ενός ευρύτατου σήμερα καλλιτεχνικού ριζοσπαστισμού, ο οποίος συχνά αυτοπροσδιορίζεται ως λογοτεχνικός ακτιβισμός.

Μάικλ Μάντιμπεργκ – Print Wikipedia, 2009-2016
In situ εγκατάσταση, εκτύπωση στον τοίχο, ράφια, βιβλία
Eυγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη | Φωτογραφία: Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου

Η Έκθεση φιλοξενεί περίπου 100 έργα 25 πολύ σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών, αρκετοί από τους οποίους θα βρεθούν στην Αθήνα για το στήσιμο της Έκθεσης, όπως ο σπουδαίος Gary Hill που επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα.

Γκάρι Χιλ – Viewer, 1996
Πεντακάναλη βίντεο εγκατάσταση, χωρίς ήχο, έγχρωμη, συνολικό μέγεθος προβολής π. 1400 εκ. (Αντίγραφο για έκθεση)
Ευγενική παραχώρηση του καλλιτέχνη | Φωτογραφία: Μαρίλη Κωνσταντινοπούλου

Στην έκθεση, που εστιάζει στα βιβλία και τα κείμενα μέσα από τη φυσική, υβριδική ή άυλη μορφή τους, παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά, εγκαταστάσεις και βιντεοεγκαταστάσεις, ηχητικά έργα και performances.

Photo: Pat Verbruggen