Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου ελάτε να ζήσουμε τη νυχτερινή Αθήνα… αλλιώς! Γεμάτη εκδηλώσεις, εκπλήξεις, δρώμενα, γεμάτη πολιτισμό, τέχνες και αφήγηση! Για πρώτη φορά το Δίκτυο Πολιτισμού Athens Culture Net του δήμου Αθηναίων, που ιδρύθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, καθώς και τα μέλη του δικτύου – οι σημαντικότεροι ιδιωτικοί και δημόσιοι οργανισμοί της Αθήνας – διοργανώνουν μια νύχτα γεμάτη… θαύματα, τη «Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net: Τέχνες & Αφήγηση», η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο και με τη στήριξη της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων. Στη Νύχτα Πολιτισμού συμμετέχουν και οργανισμοί, οι οποίοι δεν είναι μέλη του Δικτύου, εκδόσεις, περιοδικά, συγγραφείς και ποιητές.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης: «Η Νύχτα Πολιτισμού είναι μια ακόμα έκφραση ενός βασικού στόχου του δήμου της Αθήνας: Μέσα από συνέργειες και δίκτυα να διευρύνουμε το δημιουργικό μας πεδίο, να δώσουμε κίνητρα, ερεθίσματα και έμπνευση, να ενισχύσουμε το διάλογο και την κοινωνική συνοχή, να κάνουμε πράγματα που εν τέλει απευθύνονται, αφορούν και ενδιαφέρουν όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης».

Πολιτιστικοί φορείς και οργανισμοί ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται, στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους τους, τους «νυχτερινούς» επισκέπτες με εικαστικά, μουσική, αναγνώσεις ποίησης και πεζογραφίας, κυνήγι θησαυρού, θέατρο, λογοτεχνικά παιχνίδια στον δημόσιο χώρο, απρόσμενες performances και άλλα. Συμπράττουν καταξιωμένοι δημιουργοί που διαβάζουν αγαπημένα τους κείμενα σε φημισμένες γωνιές, αρχαιολογικούς χώρους, πλατείες και τοπόσημα της Αθήνας. Την ίδια βραδιά, ειδικά για τη Νύχτα Πολιτισμού, η Art Athina και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργανώνουν το Gallery Night με τη συμμετοχή περισσότερων από 20 γκαλερί!

Δείτε εδώ
Αναλυτικά τις Δράσεις