Μια “Big Day” στο ΚΘΒΕ αφιερωμένη στον Σαίξπηρ

Τα ολοήμερα αφιερώματα σε μεγάλους συγγραφείς, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επιστρέφουν για 5η χρονιά

Τα Big Days, τα ολοήμερα αφιερώματα σε μεγάλους συγγραφείς, που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, επιστρέφουν για πέμπτη χρονιά, έχοντας πλέον καθιερωθεί από το κοινό ως θεσμός.

Το πρώτο Big Day για φέτος είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο δραματουργό όλων των εποχών Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Το ολοήμερο αφιέρωμα στον οικουμενικό συγγραφέα  που επηρέασε με το έργο του το παγκόσμιο θέατρο  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Φέτος, το ΚΘΒΕ παρουσιάζει το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι», ένα συναρπαστικό, ατμοσφαιρικό έργο, ένα σκοτεινό «ποίημα» του Ουίλλιαμ Σαίπξηρ μέσα από τη ματιά του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Σίλβιου Πουρκαρέτε, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Με το Big Day, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να μάθει για το πλούσιο, σύνθετο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, για τη συνολική προσφορά του στο Θέατρο και τη Λογοτεχνία αλλά και για τη μοναδική και επιδραστική προσωπικότητά του μέσα από βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, workshops, εκπαιδευτικά σεμινάρια, προβολή ντοκιμαντέρ, διαλέξεις και συζητήσεις.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.