Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Μοναδικό Έδαφος». Στην έκθεση παρουσιάζονται τα έργα 5 νέων καλλιτέχνιδων, απoφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας. Σκοπός είναι να συνυπάρξουν σε ένα χώρο ζωγραφικά έργα δημιουργημένα από διαφορετικούς χαρακτήρες και στυλ με ένα μοναδικό στοιχείο, αυτό του κοινού εδάφους, το οποίο προκύπτει από την μοναδικότητα του κάθε έργου ξεχωριστά.

Μαίρη Νάκου Παππά

Μαίρη Νάκου Παππά

Κύρια ζητήματα μελέτης των καλλιτέχνιδων αποτελούν η μοναδικότητα της φύσης, η γοητεία της αλλά και η σκληρότητα των στοιχείων. Ο αέρας, η θάλασσα, το χώμα και η ενέργεια αυτών αποτελούν  ένα μοναδικό έδαφος στο οποίο συναντώνται και αλληλεπιδρούν με μόνο σκοπό την αποτύπωση μίας εντύπωσης για τα στοιχεία της Φύσης και πως αυτά επηρεάζουν την ψυχοσύνθεση μας. Κάποια έργα χαρακτηρίζονται από την ενέργεια και την αβρότητα της Φύσης  και κάποια από μία αρμονική ανάλυση της φόρμας.

Μαρία Βύρρα

Μαρία Βύρρα

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα ”Καλογερά” της Δημοτικής Πινακοθήκης Μυκόνου στις 21 Αυγούστου στις 19:00. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες: Κατερίνα Ανδρουλάκη, Μαρία Βύρρα, Μαίρη Νάκου Παππά, Άννα Τούρλα, Μάρα Τσαφαντάκη, Beskida Kraja.

Κατερίνα Ανδρουλάκη

Κατερίνα Ανδρουλάκη