Τα παιδιά γνωρίζουν τον πολιτισμό της Κίνας στο Μουσείο Ηρακλειδών

ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Δημιουργικά εργαστήρια συστήνουν σε παιδιά 4-5 ετών τον πολιτισμό της Κίνας μέσα απ' το παιχνίδι, την κίνηση και τις κατασκευές

Το Σάββατο είναι μια καλή μέρα για να απασχοληθούν τα παιδιά δημιουργικά αλλά και για όλη την οικογένεια να «Πάει Μουσείο». Τα παιδιά θέλουν να παίξουν, λατρεύουν να φτιάχνουν πράγματα και αγαπούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες. Έχοντας αυτό σαν σκέψη, το Μουσείο Ηρακλειδών σχεδίασε μια σειρά θεματικές ενότητες κατάλληλες για παιδιά 4 ή 5 χρονών που έχουν σαν σκοπό να τους συστήσουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και την κουλτούρα της Κίνας μέσα από παιχνίδι, κίνηση, μίμηση, κατασκευές, ζωγραφική.

Σάββατο 11/11: «Ο κήπος με τις ανθισμένες κερασιές»

Ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο κήπο, γεμάτο ήχους, χρώματα, μυρουδιές και περίεργα φτερωτά πλάσματα. Στην χρονιά του κόκορα κάτι περίεργο συμβαίνει με τους φτερωτούς μας φίλους. Ένα διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά 4 -5 ετών όπου το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, η ζωγραφική και οι κατασκευές έχουν τον πρώτο λόγο.

Σάββατο 25/11: «Στη χώρα των πολύχρωμων δράκων»

Στη χώρα των καλοκάγαθων δράκων στήνεται γιορτή μεγάλη! Τα πάντα είναι έτοιμα και στολισμένα! Ο κίτρινος, ο μπλε και ο μαργαριταρένιος δράκος σε καλούν σε μια μαγική γιορτή στην Κίνα για να τους γνωρίσεις, να παίξεις, να χορέψεις και να ταξιδέψεις μαζί τους! Πρόγραμμα μουσικοκινητικής και εικαστικής δημιουργίας για μικρούς καλλιτέχνες! Στο πρόγραμμα εντάσσεται και η κινέζικη διαδραστική κατασκευή τυπώματος σε χαρτί.

Σάββατο 09/12: «Γεύμα μ’ ένα κινεζάκι»

Μαμά, τι είναι τα noodles; Και τι τα chop sticks; Και τ’ Ανοιξιάτικα ρολά; Τι έχουν μέσα; Λουλούδια;
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την κινεζική κουλτούρα της ασιατικής μαγειρικής και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους εικαστικό πιάτο με κινέζικα μακαρόνια, ξύλινα chop sticks, ζωγραφισμένες πορσελάνες σε χαρτί.

Σάββατο 16/12: «Η όπερα του Πεκίνου»

Η διάσημη όπερα του Πεκίνου γίνεται αφορμή για ένα φαντασμαγορικό πρόγραμμα για παιδιά γεμάτο χρώμα, χορό, κίνηση, ζωγραφική, κατασκευές, παιχνίδια σκιών στους ρυθμούς της κινεζικής μουσικής και των ηρώων της κινεζικής όπερας!

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για το Μουσείο Ηρακλειδών από την Novel Vox με την ευθύνη της κ. Ειρήνης Περσίδου.

Οι γονείς των μαθητών, με την επίδειξη του αποδεικτικού της συμμετοχής στο εργαστήριο, έχουν το προνόμιο μειωμένου εισιτηρίου για την έκθεση «Αρχαία κινεζική επιστήμη και τεχνολογία».

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

8 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.