Μποκόρος. Όψεις αδήλων

Μποκόρος. Όψεις αδήλων

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση του Χρήστου Μποκόρου

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει μεγάλη αναδρομική έκθεση του Χρήστου Μποκόρου με τον τίτλο Όψεις Αδήλων, η οποία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, στις 20:00, στο κτήριο της οδού Πειραιώς και θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου 2017.

Η έκθεση αναπτύσσεται στις δύο αίθουσες του δευτέρου ορόφου του κτηρίου και παρουσιάζει σημαντικά έργα, τα οποία προέρχονται από συλλογές Μουσείων, ιδιωτών, καθώς και από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

Μποκόρος. Όψεις αδήλων

Το έργο του Χρήστου Μποκόρου έχει ξεχωριστή σημασία για την σύγχρονη ελληνική τέχνη. Χαρακτηρίζεται από την ποιότητα της ζωγραφικής, την ακρίβεια, την δεξιοτεχνική αναπαράσταση των μορφών και των αντικειμένων, την απόδοση της λεπτομέρειας, διάχυτη είναι η δύναμη των συναισθημάτων, της υπαρξιακής κατάθεσης, της αγάπης με την οποία απεικονίζονται όλα όσα έχουν φτιαχτεί. Ο Μποκόρος απαιτεί από τον θεατή να ενεργοποιήσει την ενσυναίσθησή του και να γίνει μέρος του προσωπικού σύμπαντος του ζωγράφου, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τις δικές του μνήμες και προσδοκίες.

Παράλληλα με την αναδρομική έκθεση, το Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτιστικής συνεργασίας «Έτος 2016: Ελλάδα στη Ρωσία και Ρωσία στην Ελλάδα»παρουσιάζει από τις 12 Δεκεμβρίου 2016 ως τις 29 Ιανουαρίου 2017 την έκθεση «Τα Στοιχειώδη του Χρήστου Μποκόρου» στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Μόσχας. Πρόκειται για την έκθεση που είχε φιλοξενήσει στο κτήριο της οδού Πειραιώς το 2013, που, αν και προηγήθηκε της παρούσας, αποτελεί στη ουσία τη νοητή της κατάληξη.

Μποκόρος. Όψεις αδήλων

Με την ευκαιρία των δύο παράλληλων εκθέσεων, στη συνεδρίαση της Ρωσικής Ακαδημίας των Τεχνών στις 13.12.2016, ο Χρήστος Μποκόρος αναγορεύτηκε επίτιμο μέλος της, μια σπουδαία τιμή για τον καλλιτέχνη αλλά και για την Ελλάδα.

Ο Χρήστος Μποκόρος γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καστέλα. Έχει επανειλημμένως εκπροσωπήσει την Ελλάδα και διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις, έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου και έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδας.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

3 €
- 8 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.