Μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά

Μια ιστορία με σκιές και ήχους

Τo Ελληνικό Σχέδιο έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας (συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο). Μέσα σε 5 χρόνια προέκυψαν οι Μύθοι του Αισώπου του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος, η σειρά του κύκλου «Το Ελληνικό Τραγούδι» συναντιέται με την ιδέα να δημιουργήσει έργα για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, Το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη σύνθεση τραγουδιών εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο, το ιδιαίτερο αυτό ρεπερτόριο. Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με ξεχωριστές ιστορίες για φανταστικά και θρυλικά πλάσματα, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου 20 νέων τραγουδιών.

Τα τραγούδια θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες  με στοιχεία θεατρικής παράστασης. Συνθέτες και στιχουργοί με τα τραγούδια τους ζωντανεύουν τους μυθικούς ή θρυλικούς ήρωες. Τα τραγούδια παρουσιάζονται μέσα στον ιδιαίτερο σκηνικό χώρο που επιμελείται ο Ηλίας Καρελλάς. Ο φανταστικός κόσμος στήνεται πάνω στο παιχνίδι  του φωτός και της σκιάς. Οι τεχνικές του θεάτρου σκιών συνδυάζονται με προβολές και ‘’ντύνουν’’ τους μύθους της όλης ενότητας. Ο ‘’παραμυθάς’’ με  μίτο λέξεων του Γιώργου Κοροπούλη ακροβατεί στον κόσμο των πλούσιων ήχων του μουσικού συνόλου και των σκιών  και εικόνων του Ηλία Καρελλά   παρέα με τον Νάρκισσο, την Πηνελόπη, το Γούλβερ το λυκάκι, τον θρυλικό Ταρζάν ή τη χελώνα που κρατά στην πλάτη της όλο τον κόσμο και όταν αφήνει την σκηνή μεταμορφώνεται στον ηθοποιό Μανώλη Μαυροματάκη.  Ας περιπλανηθούμε τραγουδώντας σε κάποιους από  τους φανταστικούς κόσμους των μύθων της Ελλάδας και του κόσμου.

Συντελεστές

Οι συντελεστές

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Κώστας Φασουλάς, Τάσος Ρωσόπουλος

Συνθέτες: Άγγελος Αγγέλου, Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Μάκης Καραντωνίου, Νεφέλη Λιούτα, Ηλίας Μαυροσκούφης, Νίκος Παπαδογιώργος, Χρυσοβαλάντης Σωτηρίου, Φένια Χρήστου

Ιστορία-Κείμενο: Γιώργος Κοροπούλης
Σκηνοθετική επιμέλεια-Σκηνογραφία: Ηλίας Καρελλάς
Αφηγητής: Μανώλης Μαυροματάκης

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.