Το κλασικό έργο του Bernard Shaw [Mπέρναρντ Σω] «Saint Joan» («Αγία Ιωάννα») ανεβαίνει στο Donmar Warehouse του Λονδίνου σε σκηνοθεσία της Josie Rourke [Τζόζι Ρουρκ], γνωστής στο ελληνικό κοινό από τις προβολές των παραστάσεων «Επικίνδυνες σχέσεις» και «Κοριολανός» στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του National Theatre Live.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία του με το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, δίνει τη δυνατότητα στους θεατρόφιλους να απολαύσουν αυτή την αξιόλογη παραγωγή του National Theatre στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη σε ζωντανή μετάδοση, την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ. Η προβολή συνοδεύεται από αγγλικούς υπότιτλους. Το έργο απευθύνεται σε κοινό άνω των 12 ετών.

Η «Αγία Ιωάννα» του Μπέρναρντ Σω αποτελεί μια ακόμη παραγωγή της φετινής σειράς μεταδόσεων από το Νational Theatre, τις οποίες προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.

«Saint Joan»
Ιωάννα της Λωρραίνης: κόρη, χωριατοπούλα, πολεμίστρια, ηγέτις, θριαμβεύτρια, φιλόπατρις, ίνδαλμα, επαναστάτρια, μάγισσα, αιρετική, μάρτυρας, αγία, γυναίκα.

Από τις στάχτες του εκατονταετούς πολέμου μεταξύ Γαλλίας-Αγγλίας αναδύεται μια χαρισματική προσωπικότητα, η Ιωάννα της Λωρραίνης, που ανατρέπει τις ισορροπίες ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές και οδηγεί τον γαλλικό στρατό σε νικηφόρες μάχες, καθοριστικές για τον ρου της ευρωπαϊκής ιστορίας. Ο Μπέρναρντ Σω σκιαγραφεί, μέσα από το κορυφαίο έργο του, το πορτρέτο μιας γυναίκας ικανής –χάρη στον ζήλο, στη διαίσθηση και στο σθένος της– να μεταμορφωθεί σε μια από τις σπουδαιότερες επαναστατικές μορφές όλων των εποχών.