Εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες, διάλεξη και μουσική εκδήλωση

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του. Στις μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει πρωτότυπες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την ευκαιρία  στο κοινό να έρθει πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσει τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 4 με 6 Μαρτίου, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει μία διάλεξη, μία μουσική εκδήλωση, αλλά και ένα πρωτότυπο ολοήμερο εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες.

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 4 – 6 Μαρτίου περιλαμβάνουν:

  • Διάλεξη για μικρούς και μεγάλους 

Σειρά μας να σας βαθμολογήσουμε, κύριε! – 04.3.2016,  Ώρα 17.00

Ο εκπαιδευτικός Μπάμπης Χαμαλίδης μιλάει για μια εξωφρενική ιδέα: Την αξιολόγηση των καθηγητών από τους ίδιους τους μαθητές τους!

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Schoolwave.      

  • Ολοήμερο εργαστήριο για παιδιά και οικογένειες

 Το πάρτι του κ. Mπάουχαους – 05.3.2016,  Ώρα 11.00

Η ζωή στην περίφημη σχολή του Μπάουχαους ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστική.

Όπως αναφέρει και ο ιδρυτής της Σχολής, Βάλτερ Γκρόπιους, το πρόγραμμα περιλάμβανε θέατρο, διαλέξεις, ποίηση, μουσική και πάρτι μεταμφιεσμένων. Στα πάρτι αυτά, που θα γίνονταν αργότερα γνωστά ως τα “Πάρτι του Μπάουχαους”, συμμετείχε όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα σχεδιάζοντας πρωτότυπα κοστούμια, σκηνικές κατασκευές και θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς που έδιναν το στίγμα της αισθητικής της Σχολής.

Με έμφαση στην ιδέα του “ελεύθερου πειραματισμού” και στην αξία του παιχνιδιού και με μοναδικό υλικό το χαρτί, οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν κοστούμια, σκηνικά, ρόλους και δραματουργίες, μορφοποιώντας τελικά ένα χαρούμενο περιβάλλον γεμάτο εκπλήξεις, απρόσμενα γεγονότα και προσωπική έκφραση.

Για παιδιά 6+ ετών και οικογένειες

Ιδέα-Υλοποίηση: Very Young Contemporary Art (VYCA)

Επιμέλεια-Σχεδιασμός: Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, εικαστικός, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σημείωση: Ολοήμερο εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί σε συνεχόμενη ροή από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα – Καθοδηγούμενες δράσεις μεταξύ 11.00-14.00 & 16.00-18.00

*Για τη μετάβασή σας στη συγκεκριμένη εκδήλωση, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας).

Δρομολόγια από Μετρό Συγγρού – Φιξ προς ΚΕ: 10:30, 12:00, 15:30, 16:30

Δρομολόγια από ΚΕ προς Μετρό Συγγρού – Φιξ: 14:30, 18:30

  • Μουσική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους

Συναυλία «τσέπης» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – 6.3.2016,  Ώρα 12.00

Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί προτείνουν μια πρώτη σύνδεση του λυρικού θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με τους:
Λυδία Αγγελοπούλου, μεσόφωνος
Σταμάτη Μπερή, τενόρος
Μαρία Νεοφυτίδου, πιάνο

Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.