Στο πλαίσιο των δράσεων που συνοδεύουν την επετειακή έκθεση «Οδύσσειες», το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνει τη δεύτερη Κυριακή κάθε μήνα και ώρα 12 π.μ. ένα νέο κύκλο κυριακάτικων περιπάτων στο μουσείο και προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν τις μόνιμες εκθέσεις των προϊστορικών και αιγυπτιακών αρχαιοτήτων μέσα από τις θεματικές που αναδεικνύουν οι «Οδύσσειες»: ταξίδια στις θάλασσες της ανατολικής Μεσογείου, μυθικές περιπέτειες σε τόπους μακρινούς, γοητευτικές θεότητες, ισχυροί βασιλιάδες και εμπορικές δραστηριότητες, ζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις αρχαιολόγων της Συλλογής Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. Ο περίπατος θα καταλήγει στην έκθεση «Οδύσσειες».

Οι τρεις πρώτες θεματικές περιηγήσεις είναι:
– Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ώρα 12 π.μ.:
Εξερευνώντας μία νεολιθική οικία: Kαθημερινά στιγμιότυπα μιας πρώιμης κοινωνίας

– Κυριακή 12 Μαρτίου, ώρα 12 π.μ.:
Ιστορίες κύρους και εξουσίας στον μυκηναϊκό κόσμο

– Κυριακή 9 Απριλίου, ώρα 12 π.μ.:
Αργοναυτική εκστρατεία: Μύθοι και πραγματικότητα

Χρυσή νεκρική προσωπίδα, γνωστή με τη συμβατική ονομασία «μάσκα του Αγαμέμνονα». Από τον Ταφικό Κύκλο Ατων Μυκηνών,16ος αι. π.Χ.

Χρυσή νεκρική προσωπίδα, γνωστή με τη συμβατική ονομασία «μάσκα του Αγαμέμνονα». Από τον Ταφικό Κύκλο Ατων Μυκηνών,16ος αι. π.Χ.

Κεντρική φωτογραφία: Άποψη της ενότητας «Θεοί και Δαίμονες, ηρωικές γενιές και μυθικά ταξίδια» της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες».