Το Ωδείο Ηρώδου Αττικού υποδέχεται τους Πέρσες, την παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς, μετά την παρουσίασή της στην Επίδαυρο. Πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση στην Αθήνα, καθώς στις 30 Αυγούστου, μετά από τα Ιωάννινα, το Δίον και τη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνεται και η περιοδεία της.

Η μουσικότητα του κειμένου είναι ο κύριος άξονας πάνω στον οποίο ο σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης χτίζει την παράσταση, υπογράφοντας τη σκηνοθεσία και τη μουσική δραματουργία. Οι Πέρσες αποτελούν μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Ο χορός κυριαρχεί στη σκηνή και αποτελείται από 13 εξαιρετικούς ηθοποιούς που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Πρωταγωνιστούν η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Άτοσσα), ο Νίκος Ψαρράς (Δαρείος), ο Χάρης Χαραλάμπους (Αγγελιαφόρος) και ο Αντώνης Μυριαγκός (Ξέρξης).

Ο Άρης Μπινιάρης μιλάει για τους «Πέρσες» στην Αργυρώ Μποζώνη

Οι Πέρσες έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό στην Κύπρο, όπου πρωτοπαίχτηκαν τον Ιούλιο ενώ οι  δύο παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Αθρόα ήταν η προσέλευση και πολύ ζεστή η ανταπόκριση του κοινού για την παραγωγή του ΘΟΚ, που επέστρεψε στην Επίδαυρο μετά από 4 χρόνια. Χαρακτηριστικά της μεγάλης επιτυχίας ήταν τα παρατεταμένα χειροκροτήματα τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά το τέλος της παράστασης, όπου το κοινό επανέφερε 4 φορές τους ηθοποιούς στη σκηνή μέσα σε μεγάλο ενθουσιασμό!