Την πιο μικρή μέρα του χρόνου, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, οι  μικροί φίλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μικρό αλλά ενδιαφέρον πρόγραμμα, με μικρού μήκους ταινίες animation και μυθοπλασίας παιδαγωγικής αξίας.

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παιχνιδιάρικα τερατάκια, μικροί εξωγήινοι, μουσικά δένδρα και μαγικοί σπόροι φιλοδοξούν να κεντρίσουν την φαντασία των παιδιών βάζοντάς τα στο κλίμα των γιορτών.

«Οι πιο μικρές μέρες» είναι μια δημοφιλής στα παιδιά δράση του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι η τέταρτη χρονιά που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Το πρόγραμμα θα  προβληθεί στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο), τη Θεσσαλονίκη (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης), τη Δράμα (Ωδείο, Ονειρούπολη), σε παραρτήματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας  και Πάτρας καθώς και στις κινηματογραφικές λέσχες της Λαμίας και της Ιτέας.

«Οι πιο μικρές μέρες» εντάσσονται στην δράση του Φεστιβάλ Δράμας με τίτλο «Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει». Από μήνα σε μήνα το νεανικό Φεστιβάλ ταξιδεύει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας και  δεν ξεχνά τους μικρούς του φίλους. Οι προβολές απευθύνονται σε παιδιά από 8 έως 10 ετών και προβάλλονται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών του φεστιβάλ Δράμας: Οι πιο μικρές μέρες.