Οι «Πριγκίπισσες»: ένα παραμύθι για το trafficking

Οι Πριγκίπισσες

Μια παράσταση βασισμένη σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών, που έπεσαν θύματα εμπορίας ανθρώπων

Μετά από μια επιτυχημένη σεζόν και sold out παραστάσεις, οι «Πριγκίπισσες» επιστρέφουν στον Χώρο Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι για όλο τον Οκτώβριο.

Οι «Πριγκίπισσες» είναι μια αλληγορική παράσταση για το trafficking που ακροβατεί ανάμεσα στον ρεαλισμό και τη φαντασία και πραγματεύεται τη σκληρή πραγματικότητα των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων μέσα από ένα παιχνίδι με την αφηγηματικότητα του θεάτρου.

Τρεις γυναίκες αφηγήτριες παρουσιάζουν την ιστορία κάποιων κοριτσιών που πέφτουν θύματα trafficking. Κοριτσιών που, καθώς προέρχονται από όλο τον κόσμο, γίνονται σύμβολα παίρνοντας τα ονόματα τους από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να περάσει μια δοκιμασία για να αναδειχθεί σε Πριγκίπισσα, πληρώνοντας όμως ένα σημαντικό τίμημα. Ποια θα είναι η κατάληξη των κοριτσιών;

Το έργο έχει παρουσιαστεί σε μορφή εκπαιδευτικού δράματος («Πριγκίπισσες»: Ένα παραμύθι για το trafficking») σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, το ΚΜΟΠ, την ΕΑΤΑ και τον ΟΠΑΝΔΑ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «You.Change.Com – Empowering Young Disadvantaged Individuals to Trigger Change in their Communities».

Οι ιστορίες βασίζονται σε πραγματικές μαρτυρίες.

Η παράσταση υποστηρίζεται από το Break the Chain, μία πρωτοβουλία του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση του Human Trafficking, κ. Ηρακλή Μοσκώφ, σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα elculture.gr. Πρόκειται για μια συλλογική εκστρατεία κοινωνικής αφύπνισης, η οποία με όχημα την Τέχνη, τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση, στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και συμμετοχή του κοινού σε ένα κοινωνικό μέτωπο που εναντιώνεται στην εμπορία ανθρώπων και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συντελεστές

Παίζουν: Βουκουβαλίδου Κύνθια, Νουόκε Γκρέις

Αφήγηση παραμυθιού: Αμπντέλ Χαμίντ Σάρα

Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα

Συγγραφέας: Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος

Σκηνικά-κοστούμια- αφίσα: Καπούλα Μιμίκα

Επεξεργασία κειμένου & συλλογή ντοκουμέντων: Νταλιάνη Βαρβάρα, Βουκουβαλίδου Κύνθια, Ιωάννου Γεράσιμος, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντερέμι Αντεκούμπι

Φωτογραφίες: Γιαννούλη Νικολέττα

Επιστημονική επιμέλεια: Διαμαντή Κωνσταντίνα, εκπρόσωπος της Α21, ΜΚΟ για την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων στον 21ο αιώνα.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

5 €
- 10 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.