Οι Drum Works κάτω από την Ακρόπολη

drum works

Θα παρουσιάσουν μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης μουσικής

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι εκρηκτικοί Drum Works έρχονται με δύναμη από το Ανατολικό Λονδίνο στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Καλεσμένοι των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ, οι Drum Works θα παρουσιάσουν μια καινοτόμα μέθοδο εκμάθησης μουσικής.

Τα εργαστήρια κρουστών (2-8 Ιουνίου 2018) θα παρακολουθήσουν παιδιά, έφηβοι, νέοι και ενήλικες από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας σε συνεργασία με την Μονάδα Εφήβων/Νεαρών Ενήλικων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ, την Polyphonica, την Εθελοντική Οργάνωση «Δρόμοι Ζωής», τη «Σχεδία – περιοδικό δρόμου» και το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Τα εργαστήρια θα κορυφωθούν με μια μεγάλη γιορτή των κρουστών που θα στηθεί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 45 το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, εκεί όπου όλες οι ομάδες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό με ενέργεια και πάθος από τις 5.30 το απόγευμα μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

Λίγα λόγια για τους Drum Works

To μουσικό project Drum Works ξεκίνησε το 2007, όταν το Barbican προσκάλεσε τους Λονδρέζους μουσικούς Ross McDouall και Jo Wills να συνεργαστούν με το Βραζιλιάνικο συγκρότημα Afro Reggae σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης samba σε ένα γυμνάσιο του Ανατολικού Λονδίνου. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, οι δύο μουσικοί με μια ομάδα είκοσι εφήβων ξεκίνησαν να δημιουργούν μαζί νέο μουσικό υλικό, εμπνευσμένο από την μουσική που όλοι άκουγαν κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα έφερε έναν φρέσκο και πρωτότυπο ήχο που ξεχώρισε στην τοπική κοινότητα του Ανατολικού Λονδίνου.

Επί επτά συνεχόμενη έτη το project αποτελούσε μέρος του προγράμματος Creative Learning στο Barbican Centre και στο Guildhall School of Music & Drama. Σήμερα, οι Drum Wroks συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλείο για να εμπνέουν τους ανθρώπους, γεμίζοντας τους αυτοπεποίθηση για ένα δημιουργικό μέλλον. Όλα τα εργαστήρια των Drum Works περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές κρουστών, ρυθμική εργασία και εκμάθηση Βραζιλιάνικων samba κρουστά.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.