Από τις 12 Ιανουαρίου 2014, όταν και η αριστουργηματική σειρά του HBO έκανε πρεμιέρα, το ”Far From Any Road’‘ στους τίτλους αρχής προκάλεσε παγκόσμια αίσθηση. Τόσο όμορφο, που προστέθηκε στα τραγούδια, τα οποία δεν βαριέσαι να ακούς στους τίτλους αρχής τηλεοπτικών σειρών. Ούτε καν στα τελευταία επεισόδια, που… καίγεσαι να μάθεις τι θα γίνει.

Το να ακούσεις το ”Far From Any Road” ήταν μία ιεροτελεστία. Σκεφτείτε μόνο το εξής: Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν, έχει «παίξει» διαδικτυακά πάνω από 60 εκατομμύρια φορές και συνεχίζει.

Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι πως το θεματικό τραγούδι της πρώτης σεζόν του ”True Detective” κυκλοφόρησε το 2003 με τον δίσκο ”Singing Βones”.

Έντεκα χρόνια μετά, ο μουσικός διευθυντής της σειράς, T Bone Burnett, γοητεύτηκε από τους gothic στίχους του και… αυτό ήταν. Οι Handsome Family… αναγεννήθηκαν.

Εντούτοις, ακόμη και πριν το ”True Detective”, το alternative country/americana ντουέτο (και στη ζωή) των Brett και Ronnie Sparks δεν μπορείς να πεις ότι είχε λίγους θαυμαστές… οι Bruce Springsteen και Ringo Starr είναι μεταξύ αυτών, ενώ οι Jeff Tweedy, Amanda Palmer, Cerys Matthews, Christy Moore και Andrew Bird έχουν συμμετάσχει σε τραγούδια τους. Το συγκρότημα τράβηξε την προσοχή ακόμη και του θρυλικού David Bowie, ο οποίος το συμπεριέλαβε στις προσωπικές του σημειώσεις.

Η Laura Gibson θα «ανοίξει» τη συναυλία στο Piraeus 117 Academy. Συνδυασμός που αφήνει υποσχέσεις για μία, πραγματικά, υπέροχη φθινοπωρινή βραδιά… Η 39χρονη Αμερικανίδα έρχεται στη χώρα μας, για να ανατριχιάσει με τη βελούδινη, εκφραστική και μελωδική φωνή της το αθηναϊκό κοινό, με το εξαιρετικό Tenderness, το single του νέου της άλμπουμ με τίτλο ”Goners”, που θα κυκλοφορήσει τέλος Οκτώβρη, αλλά και μία σειρά από πανέμορφα τραγούδια, να υπόσχονται πως θα είναι το καλύτερο… ορεκτικό, πριν αναλάβουν δράση οι The Handsome Family.

Οι Handsome Family έχουν κυκλοφορήσει 11 άλμπουμ από το ”Odessa” του 1995. Το ”Through The Trees”, μάλιστα, του 1998, συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού ”Mojo” με «τους 10 καλύτερους δίσκους της country/americana μουσικής, όλων των εποχών».

Ο ”Guardian”, από την άλλη, χαρακτήρισε το πρώτο τραγούδι του δίσκου,”Weightless Again”, ως «ένα από τα 100 καλύτερα τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ για την ερωτική απογοήτευση». Η πλούσια φωνή του Brett σε συνδυασμό με το banjo, την ακουστική κιθάρα και τους καθηλωτικούς-εμποτισμένους με μαύρο χιούμορ στίχους της Ronnie δημιουργούν ένα αποτέλεσμα μαγικό. Τα τραγούδια τους περιστρέφονται γύρω από μακάβρια θέματα, που αφορούν δολοφονίες, αυτοκτονίες και φαντάσματα.

Θα ακούσουμε «δυνατές» κιθάρες, λυπητερές μελωδίες, ιδιαίτερους ρυθμούς και στίχους.