Οι Preoccupations εμφανίζονται live στο six d.o.g.s. 

Preoccupations

Ήχος σκοτεινός, λαβυρινθώδες, post punk που σε τυλίγει από παντού

Μέχρι πριν λίγο καιρό οι Preoccupations ήταν οι Viet Cong (και πριν κάποιοι από τους Viet Cong ήταν οι Women, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία). Και μπορεί για λόγους ισορροπίας και πολιτικής ορθότητας να άλλαξαν όνομα, αυτό όμως που δεν άλλαξαν είναι ήχος: σκοτεινό, λαβυρινθώδες post punk που σε τυλίγει από παντού.

Το (άλλοτε) ομώνυμο ντεμπούτο τους ”Viet Cong” κυκλοφόρησε το 2015, από την καναδική Flemish Εye σε συνεργασία με την αμερικανική ανεξάρτητη ”Jagjaguwar”, και δημιούργησε θόρυβο (κυριολεκτικά) και δικαιολογημένη αίσθηση. Το 2016 μετονομάστηκαν σε Preoccupations και κυκλοφόρησαν έναν ακόμη ομώνυμο δίσκο, που αποτέλεσε ισάξιο διάδοχο της πρώτης τους δουλειάς: φασαριόζικο, έκρυθμο, ηλεκτρισμένο.

Ο τρίτος και τελευταίος τους δίσκος κυκλοφόρησε την άνοιξη και φέρει τον τίτλο ”New material”. Οι κριτικοί τον χαρακτηρίζουν ως την πιο πειραματική, σκοτεινά ατμοσφαιρική («ωδή στην κατάθλιψη» τον χαρακτήρισε ο frontman Matt Flegel), βαθιά ειλικρινή δουλειά τους. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου οι Preoccupations θα τον παρουσιάσουν ζωντανά στο six d.o.g.s.

Οι $OFT $KULL είναι ένα κουαρτέτο από την Αθήνα που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2015. Ο ήχος τους έχει σαφείς αναφορές σε noise / kraut / psychedelic rock, αν και υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση μεταξύ των συνθέσεων, λόγω ποικίλων ακουσμάτων και επιρροών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των κομματιών είναι οι θορυβώδεις, lo-fi, reverberated κιθάρες, οι μονότονες, παραμορφωμένες μπασογραμμές, full-spectrum attack από synths και επαναληπτικά και άλλοτε σπασμένα beats. Σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία του πρώτου τους LP, ”Death $$”.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

17 €
- 20 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.