Ομιλία του Νίκου Βατόπουλου στα εγκαίνια του νέου προγράμματος της ΠΥΡΝΑΣ

Νίκος Βατόπουλος

Παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Περπατώντας στην Αθήνα»

Το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων της αστικής πολιτιστικής εταιρίας Η ΠΥΡΝΑ που βρίσκεται πλέον στο 23ο έτος συνεχούς λειτουργίας της, εγκαινιάζει με ομιλία του, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, στις 19.00, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Βατόπουλος, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο «Περπατώντας στην Αθήνα» (εκδ. Μεταίχμιο).

Ο συγγραφέας μας ξεναγεί στην αρχιτεκτονική ιστορία της πρωτεύουσας που αλλάζει ενώ ακολουθεί προβολή ψηφιακού υλικού και συζήτηση με το κοινό.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «τα κείμενα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σ’ αυτή την έκδοση είναι σπαράγματα μοναχικών περιπλανήσεων σε δρόμους της Αθήνας… μια μικρή ελεγεία στο μέτρο του πολιτισμού που γέννησε η Αθήνα και που μέχρι σήμερα επιμένει να αναφύεται, έστω και αν μοιάζει απρόσκλητος, περιθωριοποιημένος και αγνοημένος. Η Αθήνα παραμένει μία μήτρα αφηγήσεων και αυτό που εκλύει έχει τεράστια συσπειρωτική δύναμη. Είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να περιγράψει και ακόμα πιο δύσκολα να μοιραστεί με άλλους που δεν γνώρισαν αυτήν την πόλη.  Αλλά όταν βρεθεί ο κοινός τόπος, όταν εντοπιστεί ο κοινός δίαυλος, ο δεσμός αυτός μοιάζει να είναι ακατάλυτος».

Η ΠΥΡΝΑ είναι αστική (μη κερδοσκοπική) πολιτιστική εταιρεία, που λειτουργεί τα τελευταία 23 χρόνια, με σκοπό τη δια βίου μάθηση, την προσωπική ανάπτυξη και τη δημιουργική ψυχαγωγία για ενήλικες και παιδιά. Είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και στηρίζεται στη συμμετοχή μελών και φίλων και σε χορηγίες ιδρυμάτων, εταιρειών και ιδιωτών.

Στην στέγη της στην Κηφισιά, μια μονοκατοικία με κήπο, την οποία μισθώνει, γίνονται καθημερινά ποικίλες και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις. Παράλληλα, η ΠΥΡΝΑ δημιούργησε και λειτουργεί το πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ® και στηρίζει ευάλωτες ομάδες με κοινωφελείς δράσεις, κυρίως γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.