Ο Παναγιώτης Λάμπουρας στον Σταυρό του Νότου

Παναγιώτης Λάμπουρας

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής ανεβαίνει στη σκηνή, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου, με guest την Μαρία Παπαγεωργίου

Ο Παναγιώτης Λάμπουρας, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης της νέας γενιάς, ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club την Κυριακή 22 Απριλίου, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου.

Ο Παναγιώτης παρουσιάζει τον δικό του ξεχωριστό κόσμο, έναν κόσμο πολυσυλλεκτικό και αεικίνητο που ξεκινά από την παράδοση και φθάνει έως και τη σύγχρονη μουσική. Επιλέγει μουσικές και λόγια που χτυπούν κατευθείαν στη καρδιά, μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, με κεντρικούς άξονες τη ζεστή φωνή, το βιολί του, καθώς και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μπλεγμένους ήχους, επιρροές από την παράδοση και τους μεγάλους δημιουργούς, με μελωδίες εγχόρδων και προσεγμένες ενορχηστρώσεις, το οποίο έρχεται κόντρα στις διαθέσεις των καιρών.

Παναγιώτης Λάμπουρας

Τα τελευταία χρόνια, ο Παναγιώτης κατακτά, με σταθερά βήματα, όλο και πιο σημαντική θέση στα μουσικά δρώμενα. Ξεχωρίζει για τις διασκευές του σε κομμάτια όπως το «Σαν το μετανάστη» που διασκεύασε για τον Μελωδία 99.2 και που πρωτο-τραγούδησε η Μαρία Φαραντούρη, αλλά και το «Χίλια Περιστέρια» του Γιώργου Ζαμπέτα, που διασκεύασε σε μια σύγχρονη εκτέλεση και ενορχήστρωση.

Τη βραδιά πλαισιώνει η Μαρία Παπαγεωργίου, μια εξαιρετική φωνή του σύγχρονου τραγουδιού. Η Μαρία, γνωστή για τις αέρινες ερμηνείες της και το βάθος της φωνής της, έχει καταφέρει να κάνει γνωστές τις Δευτέρες στο Σταυρό μέσα από sold out εμφανίσεις. Οι δυο τους συναντώνται επί σκηνής, ονειρεύονται, τραγουδούν και μοιράζονται το πάθος τους για τη μουσική.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Λάμπουρα:

Σπούδασε κλασικό βιολί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναδείχθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το τραγούδι του «Ο Βράχος», σε δική του μουσική και στίχο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τα Μεσάνυχτα», επερχόμενο κομμάτι του νέου δίσκου, σε δική του μουσική και στίχους, με παραγωγό και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Ανδρέου.

https://www.youtube.com/watch?v=iMwSaDlpJIY

Συντελεστές

Άλκης Δήμος | ούτι, τζουράς, κιθάρες
Μάριος Λαζ Ιωαννίδης | ηλεκτρικό μπάσο
Αντώνης Καλιούρης | κλαρίνο
Χάρης Παρασκευάς | τύμπανα
Στέλιος Φραγκούς | πλήκτρα
Αφίσα-Artwork | Γιώργος Γιαννίμπας
Φωτογραφίες | Μιχάλης Τσίτας
Επιμέλεια σκηνής | Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, Ματίνα Μέγκλα

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

12 €
- €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.