Ο Παναγιώτης Λάμπουρας, ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης της νέας γενιάς, ανεβαίνει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Club την Κυριακή 22 Απριλίου, λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου του προσωπικού δίσκου.

Ο Παναγιώτης παρουσιάζει τον δικό του ξεχωριστό κόσμο, έναν κόσμο πολυσυλλεκτικό και αεικίνητο που ξεκινά από την παράδοση και φθάνει έως και τη σύγχρονη μουσική. Επιλέγει μουσικές και λόγια που χτυπούν κατευθείαν στη καρδιά, μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, με κεντρικούς άξονες τη ζεστή φωνή, το βιολί του, καθώς και κομμάτια από τον επερχόμενο δίσκο του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με μπλεγμένους ήχους, επιρροές από την παράδοση και τους μεγάλους δημιουργούς, με μελωδίες εγχόρδων και προσεγμένες ενορχηστρώσεις, το οποίο έρχεται κόντρα στις διαθέσεις των καιρών.

Παναγιώτης Λάμπουρας

Τα τελευταία χρόνια, ο Παναγιώτης κατακτά, με σταθερά βήματα, όλο και πιο σημαντική θέση στα μουσικά δρώμενα. Ξεχωρίζει για τις διασκευές του σε κομμάτια όπως το «Σαν το μετανάστη» που διασκεύασε για τον Μελωδία 99.2 και που πρωτο-τραγούδησε η Μαρία Φαραντούρη, αλλά και το «Χίλια Περιστέρια» του Γιώργου Ζαμπέτα, που διασκεύασε σε μια σύγχρονη εκτέλεση και ενορχήστρωση.

Τη βραδιά πλαισιώνει η Μαρία Παπαγεωργίου, μια εξαιρετική φωνή του σύγχρονου τραγουδιού. Η Μαρία, γνωστή για τις αέρινες ερμηνείες της και το βάθος της φωνής της, έχει καταφέρει να κάνει γνωστές τις Δευτέρες στο Σταυρό μέσα από sold out εμφανίσεις. Οι δυο τους συναντώνται επί σκηνής, ονειρεύονται, τραγουδούν και μοιράζονται το πάθος τους για τη μουσική.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Λάμπουρα:

Σπούδασε κλασικό βιολί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ αναδείχθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το τραγούδι του «Ο Βράχος», σε δική του μουσική και στίχο. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Τα Μεσάνυχτα», επερχόμενο κομμάτι του νέου δίσκου, σε δική του μουσική και στίχους, με παραγωγό και ενορχηστρωτή τον Γιώργο Ανδρέου.