Ο Christian Ronig στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

Το μουσικό φαινόμενο, που υποδέχτηκε τόσο θερμά το ελληνικό ραδιόφωνο και το κοινό, για μια μοναδική συναυλία στη Θεσσαλονίκη

O Christian Ronig, αυτό το μοναδικό μουσικό φαινόμενο, που υποδέχτηκε τόσο θερμά το ελληνικό ραδιόφωνο και το κοινό, έρχεται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών για μια μοναδική συναυλία, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 21.00.

Η περίπτωση του Christian Ronig είναι μοναδική. Ο μουσικός από τη Γερμανία, ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική, όταν ένας Έλληνας φίλος του τον προσκάλεσε ένα βράδυ να παίξει με το συγκρότημά του λαϊκά και ρεμπέτικα σε μαγαζί Ελλήνων μεταναστών. Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Ronig που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν.

Έτσι γεννήθηκε το «Greece is mine», το album που περιλαμβάνει τραγούδια ορόσημα όπως το «Μινόρε της αυγής», το «Είμαι πρεζάκιας (πρέζα όταν πιείς)», την «Προσευχή του μάγκα (Θεέ μου μεγαλοδύναμε)», το «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», το «Ξημερώνει», την «Γκαρσόνα», το «Σερσέ λα φαμ», το «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», αλλά και τα νεότερα, όπως το «Όταν χαράζει» και το «Όλο ταξιδεύω». Όλα τους μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, με έναν ήχο ηλεκτρικό, που ενώ θυμίζει Leonard Cohen, Nick Cave και Johnny Cash, παραμένει απόλυτα ελληνικός.

Μαζί του σπουδαίοι μουσικοί που συνέβαλλαν και στην ηχογράφηση και τον τόσο ιδιαίτερο ήχο του album που κυκλοφορεί από τη Violins Productions, το νέο μουσικό label με έδρα την Πάρο και τις εξαιρετικές του παραγωγές στο χώρο της jazz και της world music.

Εισιτήρια

Τιμές εισιτηρίων: 

10 €
- 12 €

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.