Το θέατρο act ανακοινώνει την επιστροφή της παράστασης «Αυτόχειρ» βασισμένη στο διήγημα του Μιχαήλ Μητσάκη σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπακωνσταντίνου και ερμηνεία του πατρινού ηθοποιού Δημήτρη Γεωργαλά. Πρόκειται για το κλασικό κείμενο του πεζογράφου Μιχαήλ Μητσάκη που δεν έχει ανέβει ποτέ στο θέατρο – όπως και κανένα άλλο έργο του Μητσάκη – και ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο act.

Ένας ηθοποιός παίζει τον ρόλο του συγγραφέα και με τη μορφή μονολόγου διηγείται στους θεατές την ταξιδιωτική του εμπειρία σαν να έχουν περάσει λίγες μόνο μέρες.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας και έναν πολύ σημαντικό συγγραφέα. Το έργο πραγματεύεται το ζήτημα του κύκλου της ζωής και του θανάτου, της φθαρτότητας του ανθρώπου και της διαχρονικότητας της ανθρωπότητας. Ένας άνθρωπος πεθαίνει μα η πόλη συνεχίζει να ζει, ο ήλιος θα ανατείλει και πάλι.

Ο Μητσάκης για να αναπτύξει το θέμα του χρησιμοποιεί ως τοπίο την γεμάτη ζωή πόλη της Πάτρας του 1900. Η οικειότητα του πατρινού κοινού με την πόλη σε συνδυασμό με την αφήγηση της ιστορίας θα εντείνει δραματουργικά το παιγνίδι με τον χρόνο.