Το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού σε συνεργασία με την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου παρουσιάζουν τα: Παραμυθένια Χριστούγεννα για τα παιδιά στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου.

Στο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα θα ενταχθούν επίσης διαδραστικά προγράμματα, θεατρικό παιχνίδι, παιδικές ταινίες και φιλοξενούμενες θεατρικές παραστάσεις ενώ θα συνεργαστεί και ο επι χρόνια αγαπημένος παραμυθάς της ΕΡΤ Νίκος Πιλάβιος.

Στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό, που θα δημιουργηθεί στον προαύλιο χώρο και στους εσωτερικούς χώρους, θα βρίσκονται στην υποδοχή ο Αϊ-Βασίλης και οι παραμυθένιες νεράιδες των Χριστουγέννων.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των παραστάσεων:

– Η Βασίλισσα του Χιονιού
Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Κάθε Σάββατο στις 18.30 και κάθε Κυριακή στις 15.00

– Χιονάτη
Αφοί Γκρίμ

Κάθε Κυριακή στις 11.00

– Παραμύθι Χωρίς Όνομα
Πηνελόπης Δέλτα

Κάθε Κυριακή στις 12.30

– Η Πεντάμορφη και το Τέρας

Κάθε Κυριακή στις 17.30

Το φεστιβάλ θα προσφέρει την υποστήριξή του στους Συλλόγους για Παιδιά που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικά ομάδες με δωρεάν είσοδο ενώ μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Σύλλογος της Εθελοντικής Διακονίας για τα άρρωστα παιδιά που νοσηλεύονται.

Παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης και κατά τις αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ τις καθημερινές τα πρωινά οι παραπάνω παραστάσεις θα παρουσιάζονται για τα σχολεία όλη τη χρονιά.