Στόχος του εργαστηρίου είναι η μεθοδευμένη μελέτη καλλιτεχνικών προτάσεων και η ανάπτυξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την διεθνοποίηση, την προβολή και την προώθησή τους στην αγορά των παραστατικών τεχνών.

Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο θα εστιάσει στα εξής:

·         Εξατομικευμένη μελέτη ενός πρότζεκτ και αξιολόγηση της εν δυνάμει παρουσίας του στη διεθνή αγορά.
·         Ανάπτυξη μακροπρόθεσμης στρατηγικής προώθησης του καλλιτεχνικού έργου.
·         Ανάλυση του περιβάλλοντος της αγοράς σε διάφορες χώρες του κόσμου. Καταγραφή των διαφόρων φεστιβάλ και άλλων πιθανών σημείων ορατότητας ενός συγκεκριμένου έργου.
·         Μεθοδολογικά εργαλεία για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας στρατηγικής μέσα σε ένα συγκεκριμένο χωρικό και χρονικό πλαίσιο.
·         Επικοινωνία: Πώς; Πότε; Και για ποιο λόγο;
·         Αξίες και αρχές ανάπτυξης προσωπικής καλλιτεχνικής ταυτότητας σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον.
·         Δημιουργικότητα: Μέθοδοι, τρόποι εργασίας και επικοινωνιακές τεχνικές πάνω στον επαγγελματικό αυτοπροσδιορισμό.

Το εργαστήριο θα είναι κυρίως πρακτικό. Μέσω μιας σειράς δράσεων, θα εξοικειωθούμε με τη διαδικασία ανάπτυξης ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση των συγκεκριμένων, υπό εξέταση καλλιτεχνικών πρότζεκτ στις διάφορες αγορές, θα βρούμε τους κατάλληλους τρόπους για να επικοινωνήσουμε το έργο μας στους άλλους, να το παρουσιάσουμε σε επαγγελματίες του χώρου και να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε ένα επικοινωνιακό επίπεδο.

Θεματικές:

·         Στρατηγικές διανομής ενός καλλιτεχνικού έργου στο χώρο των παραστατικών τεχνών
·         Το έργο και η προβολή του
·         Αγορές και σημεία ορατότητας
·         Χρονική συγκυρία (Timing)
·         Δικτύωση (Networking)
·         Ανάπτυξη στρατηγικής / Εξατομικευμένος σχεδιασμός
·         Δημιουργικότητα / Επαναπροσδιορισμός και προσαρμογή σε μια συγκεκριμένη καλλιτεχνική αγορά
·         Επικοινωνία / Επικοινωνιακή ταυτότητα

Iva Horvat
Καθηγήτρια πανεπιστημίου με αντικείμενο την κινησιολογία, χορεύτρια, χορογράφος και σκηνοθέτρια θεάτρου. Ιδρύτρια του γραφείου Agente129 με έδρα τη Βαρκελώνη, που δραστηριοποιείται στη διανομή του καλλιτεχνικού έργου στον χώρο των παραστατικών τεχνών. Μέσω του γραφείου έχει συνεργαστεί με πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες σε διάστημα τεσσάρων ετών με στόχο τη διεθνοποίηση των πρότζεκτ τους. Το 2017 ίδρυσε την ART REPUBLIC, ένα γραφείο για την ανάπτυξη του στρατηγικού σχεδιασμού και την κινητικότητα στον χώρο των παραστατικών τεχνών, με συνιδρύτρια την Elise Garriga. Είναι καθηγήτρια ανάπτυξης, διαχείρισης και διανομής καλλιτεχνικών έργων και μέλος της δημιουργικής ομάδας του Grand Theatre Groningen της Ολλανδίας.

Επιπλέον πληροφορίες

Συνολικό κόστος συμμετοχής (5 ημέρες): 80€
Το εργαστήριο απευθύνεται σε καλλιτέχνες, παραγωγούς, managers και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραστατικών τεχνών
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα βιογραφικά τους στο seminars@greekfestival.gr
Προθεσμία υποβολής: 20 Μαΐου
Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων