«Πιθανός Χώρος»: μια έκθεση ζωγραφικής της Σόφης Σενόγλου στο Γενί Tζαμί

Σόφη Σενόγλου

Μια συλλογή από σχέδια με μολύβι

Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την Τρίτη 14 Μαΐου στο Γενί Tζαμί, την ατομική έκθεση της Σόφης Σενόγλου, με τίτλο Πιθανός Χώρος.

Στο κείμενο του επιμελητή της έκθεσης Miguel Fernández Belmonte, διαβάζουμε: «…Στα έργα της το κενό γίνεται αντιληπτό ως χώρος ο οποίος δεν δηλώνει μόνο την απουσία, αλλά έχει μια δομική σημασία στην ισορροπία του με το προσεγμένο σχέδιο με μολύβι. Σε κάποια από τα έργα το κενό κόβει της φιγούρες, εισβάλλει στο περίγραμμα και δημιουργεί, χωρίς να υπάρχουν, γεωμετρικά σχήματα. Είναι μια ιδιαίτερη αντίληψη που μπορεί να παραλληλιστεί με τη σημασία του κενού στα τοπία της παραδοσιακής κινέζικης και ιαπωνικής ζωγραφικής….» και «…Περισσότερο από τα βλέμματα, η εκφραστικότητα αυτών των μορφών προκύπτει από τη θέση των σωμάτων τους και των χεριών τους. Είναι μορφές σιωπηλές, τις περισσότερες φορές εσωστρεφείς, οι οποίες δεν προσδιορίζονται από τα ενδύματα τους ή από αντικείμενα, αλλά έχουν φτάσει στην ουσία τους. Δεν είναι σκιές ή αναμνήσεις, αλλά λειτουργούν σαν μια διαδικασία απόσταξης, συλλέγουν στον πάτο αυτό που έχει μείνει από την παρουσία μας, από τον εαυτό μας.» *

Βιογραφικό σημείωμα:

Η Σόφη Σενόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το 1967. Σπούδασε γραφικές τέχνες και αποφοίτησε από Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με δασκάλους τον Δημήτρη Κοντό και τον Βαγγέλη Δημητρέα. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε δημόσιους και ιδιωτικούς πολιτιστικούς φορείς. Έχει συνεργαστεί σε εικονογραφήσεις βιβλίων και περιοδικών.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.