Το TAF / The Art Foundation στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Boobs – Η Σημειολογία του Στήθους φιλοξενεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00 ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ “Βυζιά” των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη.

Το ντοκιμαντέρ είναι βασισμένο σε μια ιδέα της ανθρωπολόγου Λιόπης Αμπατζή. Στην ταινία, γυναίκες και άντρες μοιράζονται μαζί μας προσωπικές τους στιγμές, που αφορούν το στήθος. Μικρές ιστορίες που όλοι τις ζούμε καθημερινά αλλά δεν τις εκφράζουμε γιατί νιώθουμε άβολα να μιλάμε για αυτό. Η μεγάλη ιστορία, ο καρκίνος του στήθους. Οι αλλαγές στη ζωή μιας γυναίκας, οι στιγμές αδυναμίας αλλά και η δύναμη ψυχής που χρειάζεται για να τον αντιμετωπίσει.

Τα ίδια τα βυζιά για πρώτη φορά μας λένε όσα σκέφτονται, νιώθουν, διεκδικούν και μας παρακινούν να μοιραζόμαστε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας με τους άλλους.

Το ντοκιμαντέρ συμμετείχε στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στο 1ο Life Art Media Festival και το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας. Έχει επιλεγεί από το festival-market MEDIMED 2017.

Η έκθεση Boobs – Η Σημειολογία του Στήθους σε επιμέλεια της Αρετής Μπότσαρη, επιλέχθηκε μέσα από το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για την κατάθεση επιμελητικών προτάσεων που οργανώθηκε φέτος για 7η συνεχή χρονιά από το TAF / The Art Foundation. Το κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του TAF.