«Σιωπή: Η αναπνοή του νου»: έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας της Renée Revah

booze σιωπή

Σε συνεργασία με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ»

Η Ρενέ Ρεβάχ από μικρή εξοικειώθηκε µε τις καταδύσεις και το βυθό, κάτι που σε πολλούς φαίνεται µακρινό και ίσως µας φοβίζει μερικές φορές. Μας φοβίζει οτιδήποτε δεν είναι ορατό κάτω από τη επιφάνεια του νερού.

Ένα βράδυ είδε έναν από τους ανθρώπους της Σχεδίας, να στέκεται και να πουλάει το περιοδικό. Τον πλησίασε και του μίλησε και στο άκουσµα της φράσης: «Προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια», πήρε την απόφαση να γίνει αυτή η έκθεση. Όλα τα φωτογραφικά καρέ κάτω από την επιφάνεια του νερού, πήραν µία άλλη διάσταση για τους συνανθρώπους µας που βρίσκονται στην αφάνεια, πολλές φορές χωρίς στέγη και φαγητό. Σκέφθηκε πως και εµείς έχουµε χαθεί, έχουµε µεταµορφωθεί, δε βλέπουμε, ότι και ένας κοντινός µας άνθρωπος, είναι κάτω από την επιφάνεια και βυθίζεται, δε μπορεί ν’ ανασάνει.

Η Ρενέ γνωρίζει πως κάτω από την επιφάνεια δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι. Συμβαίνουν τόσα πολλά εκεί, που είναι δύσκολο να τα κατανοήσουμε. Εξάλλου, τις πιο πολλές φορές µόνοι µας και χωρίς κανένας άλλος να το ξέρει, προσπαθούμε, να βρούµε απαντήσεις μέσα στο δικό µας βυθό, μέσα σε µία απέραντη Σιωπή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Κάθε Σάββατο θα λαμβάνετε στο e-mail σας το newsletter του ελc με τις προτάσεις μας για την εβδομάδα!

Podpourri. Ιστορίες που ακούγονται

Ακολουθήστε το ελculture.gr στο Google News

το ελculture σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.