Για τέταρτη χρονιά, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει τον μουσικό θεσμό «Συνηχήσεις» και για το 2018, μέσα από το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει, θα επιχειρήσει έναν τολμηρό διάλογο μεταξύ εικόνας και μουσικής. Αυτή τη φορά, βγαίνουμε εκτός πλαισίου και δοκιμάζουμε αναπάντεχες μίξεις. Το ντοκιμαντέρ «παντρεύεται» με τη σύνθεση, ο ηλεκτρονικός ήχος με live feed projections και οι πειραματικές μουσικές με τις εικαστικές δομές. Σύγχρονες μελωδικές συλλήψεις και συνθέσεις οργανώνονται έτσι ώστε να δημιουργήσουν ένα ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου το εικαστικό συνδέεται άρρηκτα με το ακουστικό, σε ένα ανατρεπτικό παιχνίδι αισθήσεων και συναισθημάτων.

To πιάνο «ντύνεται» με εικόνες από το ντοκιμαντέρ του ΓρηγόρηΒαρδαρινού, Θεσσαλονίκη1917: Η φωτιά που γέννησε μια πόλη, γεωμετρικά και διαισθητικά σχήματα συνδιαλέγονται με ήχους από σόλο φλάουτο, ενώ η αφήγηση του ποιήματος “Light Breaks Where No Sun Shines” (1934) του Dylan Thomas αποκτά soundtrack από τέσσερα διαφορετικά όργανα.

Τα μέλη του Συνδέσμου Υποτρόφων, Καλλιόπη Μπολοβίνου (φλάουτο), Γιώργος Φαρούγγιας (φαγκότο), Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο) και Νίκος Λαάρης (μαέστρος/πιάνο), θα μας οδηγήσουν σε αυτή την περιήγηση, έχοντας δίπλα τους τρεις αξιόλογους καλλιτεχνικούς δημιουργούς, τη Βαλεντίνα Ταμιωλάκη (σχεδιασμός φωτισμών), τον Jasper Vanpaemel (audio & video electronics) και τον Μανώλη Παντελιά (σχεδιασμός και επίβλεψη ήχου).

Οι «Συνηχήσεις» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός που αποσκοπεί στη συλλογικότητα και τη συνεργασία των μελών του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με στόχο τη δημιουργική ενασχόλησή τους με τη μουσική, αλλά και την ανάδειξη του πολιτισμού, μέσα από το έργο και τις γνώσεις τους.